Barcelona jatkaa La Ligan sarjakärjessä todennäköisesti vuodenvaihteen ylikin. Se karkasi 4-1 -voitolla Alavésista taas kolmen pisteen päähän Real Madridista. Real voisi nousta vielä ykköseksi maalieron turvin, mutta se edellyttäisi sunnuntai-iltana vähintään kuuden maalin voittoa Athletic Bilbaosta. Athletic on päästänyt kauden 17 pelissään toistaiseksi vain 12 maalia.

Barcelona ei häikäissyt lauantaina, mutta teki kaiken tarvittavan ja viimeisteli hyvällä tehokkuudella paikoistaan. Tehomiehenä hääri ennen kaikkea Luis Suárez, jolle kirjattiin maalisyöttö kotijoukkueen kolmeen ensimmäiseen maaliin. Viimeisen ”El Pistolero” upotti itse pilkulta.

Avausmaalin teki Barcelonalle Suárezin poikittaissyötöstä Antoine Griezmann. Vahvan avausjakson pelannut Arturo Vidal päästi pallon fiksusti ranskalaishyökkääjälle ohitseen.

2-0 merkittiin sitten Vidalin nimiin. Suárez jakoi pallon boksin oikeaan reunustaan, josta chileläinen pommitti vihaisesti takanurkkaan. Vidal on nyt tehnyt maalin kauden kaikilla viidellä laukauksellaan kohti maalia. Hieno sarja oli sortua avausjakson ihan näppärään saksipotkuun, jonka maalivahti torjui, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

OptaJose

@OptaJose
5 - Arturo Vidal’s five shots on target for @FCBarcelona in
@LaLigaEN this season:

⚽
⚽
⚽
⚽
⚽

King.

Toisen jakson alkupuoliskolla oli Alavésin vuoro rynnistää. Vieraat aiheuttivat Barcelonalle yllättäviä vaikeuksia ja saivat kerran pallon maaliinkin. Ruben Duarte keskitti vasemmalta ja Pere Pons puski hienosti pallon verkkoon Jordi Alban estelyistä huolimatta.

Päätösjakson puolivälissä nähtiin sekava kaksinkamppailutilanne, josta tuomari nosti lapun sekä Barcelonan Samuel Umtitille että Alavésin Mubarak Wakasolle. Videotakin tiirailtiin – kuten ottelussa ylipäätään monenmonta kertaa – mutta keltaiset jäivät voimaan. Tilanteen hämmennys taisi kuitenkin kostautua Alavésin päädyssä, sillä kuin varkain Lionel Messi teki itselleen vetopaikan ja kiskaisi pallon hienosti 20 metristä tolpan juureen: 3-1.

Messi ylsi 50 tehdyn maalin rajapyykkiin nyt kuudentena kalenterivuonna peräkkäin. Viimeksi hän on jäänyt alle 50:een maaliin vuonna 2013, jolloin maaleja syntyi 45. Vuoden 2019 tehokkain maalintekijä Euroopassa on 54 maalia tehnyt Robert Lewandowski. Messi ei voi puolalaista enää kiinni saada, sillä peli oli Barcelonan vuoden viimeinen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 3-1 ALA (70’) - Messi llega a los 50 goles (club y selección) por sexto año natural consecutivo. No anota menos de 50 desde 2013 (marcó 45). Es el segundo jugador del mundo que marca 50+ goles en el año 2019 tras Lewandowski (que lleva 54).

Loppunumerot tulivat Barcelonalle jota kuinkin lahjana. Suárez puski pallon 20 senttimetrin päästä selin tilanteessa olleen Martin Aguirregabirian ojennettuun olkavarteen. Puolustajalla ei ollut juurikaan mitään mahdollisuutta kättään tieltä vetää, mutta tuomari määräsi pallon pilkulle VAR-tarkistuksen jälkeen. Luulisi, että etenkin videolta tällaisten tilanteiden tahattomuus kävisi selväksi, mutta tuomio oli armoton. Rankkarin ampui maaliin Suárez itse.

Barcelona teki maalin kaikilla neljällä laukauksellaan kohti maalia, joten tehokkuus oli suorastaan jäätävää.