Pinna kireällä vai askeleen jäljessä? Barcelonan saamissa varoituksissa räjähdysmäinen kasvu

© Kuva: Getty Images

Mielellään palloa hallitseva Barcelona on totuttu tuntemaan joukkueena, jota rikotaan. Tällä kaudella Barcelona on kuitenkin ollut entistäkin useammin askeleen myöhässä ja joutunut itse rikkomaan. Myös pinna on saattanut olla joissain peleissä kireällä. Ei ihme, että joukkueen saamissa varoituksissa onkin merkittävästi kasvua viime vuoteen verrattuna.

Tällä kaudella Barcelonan pelaajille on nostettu La Ligassa keltainen kortti jo 34 kertaa. Vuosi sitten saman pelimäärän aikaan kortti oli noussut vain 21 kertaa. Viime kaudella tähän aikaan ulosajoja oli nähty kaksi, nyt kolme.

Vieläkin tylympi vertailu on Mestarien liigan osalta. Viime kaudella neljässä ensimmäisessä UCL-ottelussaan Barcelonan pelaajia varoitettiin kuudesti, kun tämän kauden lukema on 12 – tuplamäärä siis. Ulosajoja ei kuitenkaan ole tällä kaudella vielä nähty, kun vuosi sitten Samuel Umtiti näki punaista jo avauskierroksella.

Isossa vastuussa korttimäärän kasvusta on Gerard Piqué. Piqué sai koko viime kaudella yhteensä seitsemän varoitusta (kuusi liigassa ja yhden Mestarien liigassa). Tällä kaudella varoituksia on jo nyt koossa yhdeksän (kuusi liigassa ja kolme Mestarien liigassa). Lisäystä tasan vuodentakaiseen on peräti seitsemän kortin verran.

Kiinnostavaa on ehkä sekin, että myös valmentaja Ernesto Valverdelle on noussut varoitus jo kahdesti, vierasotteluissa Osasunaa ja Levantea vastaan. Kumpaakaan peliä Barcelona ei onnistunut voittamaan, ja molemmilla kerroilla Valverde valitti tuomarin ratkaisuista.

Lähde: Sport