Barcelonan valmentaja Ernesto Valverdellä tulee olemaan lähiaikoina mietittävää puolustuslinjaa kasatessaan. Barca kun menetti saman viikon aikana sairastuvalle laitapuolustajat Jordi Alban ja Nelson Semedon.

Slavia Praha -pelissä loukkaantuneen Alban arveltiin torstaina olevan sivussa ainakin kuukauden. Juurikaan lohdullisempi ei ole Semedon tilanne. Portugalilaispuolustaja loukkasi lauantaina vasenta pohjettaan ja on alustavan arvion mukaan viisi viikkoa poissa kentiltä.

Semedo (ja Alba) tullee seuraamaan katsomosta ainakin kuusi Barcelonan ottelua: La Liga -pelit Leganésia, Atlético Madridia, Mallorcaa ja Real Madridia vastaan sekä Mestarien liiga -pelit Borussia Dortmundia ja Interiä vastaan. Sen sijaan 18. joulukuuta pelattava El Clásico lienee mahdollisuuksien rajoissa.

[readmore from=Barcelona]

Valverden käytettävissä laitapuolustukseen ovat edelleen Alban ja Semedon varamiehet Sergi Roberto ja Junior Firpo. Heistäkin tosin Sergi Roberto katselee seuraavan pelin Leganésia vastaan katsomosta, sillä hänen varoitustilinsä tuli täyteen Celta Vigoa vastaan.

Näin ollen seuraavaan otteluun Valverde joutunee nimeämään varamiehen varamiehen, 21-vuotiaan senegalilaisen Moussa Waguén. Wagué ei ole pelannut tällä kaudella Barcelonan edustusmiehistössä vielä minuuttiakaan.