Barcelonan kuoppa se vain syvenee viikko viikolta.

Joukkue selvisi onnen ja Marc-André ter Stegenin ansiosta Borussia Dortmundista, mutta nyt ei ter Stegenistäkään ollut pelastajaksi. Barca hävisi La Liga -kauden viidennen kierroksen ottelussa Granadalle 0-2. Tapa, jolla tappio tuli, on Barcelonan kannalta hyvin huolestuttava.

Barcelona hallitsi ottelussa palloa mielin määrin, muttei päässyt juuri lainkaan kontrolloidusti Granadan kenttäkolmannekselle. Paljon kertoo se, että Barca laukoi lopulta tasan kerran maalia kohti.

Granada siirtyi ottelussa johtoon salamamaalilla. Siinä lahjoittajana toimi loukkaantuneen Jordi Alban tilalle vasemmaksi pakiksi noussut Júnior Firpo. Ensin Firpo sohelsi pallon suoraan Granada-pelaajalle. Kun mies yritti paikata tilannetta, hän hukkasi oman miehensä ja meni sitten rähmälleen. Lopulta pallo kimposi Gerard Piquén katkoyrityksen kautta ter Stegenin yli ja maaliviivalle. Ramón Azeez pääsi juoksemaan pallon verkkoon.

Maali oli La Liga -kauden nopein.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Granada-Barça. Gol de Azeez, que marca el gol más tempranero de esta Liga a los 64 segundos.

Koko ensimmäisen jakson aikana Barcelona ei saanut käytännössä mitään aikaan. Toki pallonpitopeliin vaikutti negatiivisesti myös hyvin heikkokuntoinen nurmi, mutta Barcelona oli myös taktisesti aivan hukassa.

Tauolla kentälle vaihdettiin Lionel Messi ja Ansu Fati. Barcelonan pelaaminen hieman piristyi, muttei lähellekään niin paljon, että Granadan voitto olisi ollut uhattuna.

62. minuutilla Ivan Rakitic otettiin vaihtoon. Hänen tilalleen asteli Arturo Vidal, joka aiheutti rangaistuspotkun oltuaan kentällä vain kolme minuuttia. Álvaro Vadillo naulasi pilkulta varmasti 2-0:aan.

Ottelua oli pelattu reilu 82 minuuttia, kun Barcelona sai luotua ensimmäisen laukauksensa kohti maalia. Messin kuti kohdistui keskelle maalia.

Granadan näkökulmasta voitto jatkaa joukkueen huikeasti alkanutta alkukautta. Viisi ottelua on tuottanut kymmenen pistettä maalierolla 11-5. Sillä irtoaa La Ligan ykkössija.

Barcelona majailee seitsemän pisteen saldollaan seitsemäntenä. Joukkue on päästänyt jo yhdeksän maalia. Vain Real Betis on päästänyt yhtä paljon.