Vuosivatko Ballon d’Or -tulokset nettiin? Tältä Messi näytti ensimmäisen kultapallonsa aikoihin

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Ballon d’Or on jalkapallomaailman arvostetuin henkilökohtainen palkinto. Vaikka France Football luultavasti haluaisi pitää tulokset salassa gaalaan asti, on tehtävä osoittautunut viime vuosina varsin työlääksi. Niin tälläkin kertaa.

Nytkin tuloslista näyttää vuotaneen nettiin jo ennen tämäniltaista palkintogaalaa. Listan aitoutta ei ole vahvistettu, mutta ainakin se on aidon näköinen. Jos Barca Universalin postaama lista pitää paikkansa, käy Lionel Messi tänään vastaanottamassa uransa kuudennen Ballon d’Orin. Messin äänisaaliiksi kerrotaan 446 ääntä.

Toiseksi äänestyksessä tulee vuodetun listan mukaan 382 ääntä saanut Virgil van Dijk, Liverpool. Kolmas olisi saman seuran Mohamed Salah, joten Cristiano Ronaldon osana olisi jäädä ulos kärkikolmikosta samaan tapaan kuin Messi jäi viime vuonna. Sekä Messi että Ronaldo ovat voittaneet toistaiseksi viisi Ballon d’Oria.

Cristiano Ronaldo ei tiettävästi ole palkintogaalassa myöskään paikalla, vaan vastaanottaa samana iltana Milanossa vietettävässä Gran Galássa palkinnon Serie A:n viime kauden parhaana pelaajana.

Messille kuudes Ballon d’Or tulee sopivaan ajankohtaan, sillä sunnuntaina tuli täyteen tasan kymmenen vuotta hänen ensimmäisestä Ballon d’Oristaan. Tuolloin Messi ja Barcelona olivat voittaneet tuoreeltaan todellisen värisuoran pokaaleita: La Ligan, Copa del Reyn, Mestarien liigan, Espanjan ja UEFA:n Supercupit sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Messi olikin vuonna 2009 äänestyksessä täysin ylivoimainen. Hän sai tuolloin 473 ääntä, kun kakkoseksi tullut Cristiano Ronaldo jäi tästä alle puoleen, 233 ääneen.

Messi voitti Ballon d’Orin neljästi peräkkäin vuosina 2009-2012. Viides pysti heltisi vuonna 2015, ja nyt meneillään on siis ollut neljän vuoden tauko ykkössijoista.

Messi voitti viime kaudella sekä La Ligan että Mestarien liigan maalikuninkuudet, ja hänet valittiin Mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi. Seuratasolla meriittilistalle kirjattiin La Ligan voitto.

Tämän jutun kuvituksena on kuva Messistä ensimmäisen Ballon d’Orinsa kanssa vuonna 2009.

Ballon d’Or -gaala alkaa Suomen aikaa kello 21.30.

Lähde: AS

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS