Real Madrid muutti viime hetkellä mielensä Gareth Balesta – ”Se oli jo 90-prosenttisesti sovittu”

© Kuva: Getty Images

Kiinalaisen Jiangsu Suningin päävalmentaja Cosmin Olăroiu valottaa The Nationalin haastattelussa, miksi Real Madridin walesilaistähti Gareth Bale ei siirtynyt seuraan viime kesänä.

Real Madrid oli jo hetken aikaa valmis luopumaan korkeapalkkaisesta Balesta, 30, ilmaiseksi, mutta muutti yllättäen mielensä. Päävalmentaja Zinédine Zidane myönsi viime kesänä, että toivoo walesilaisen löytävän itselleen uuden seuran, mutta söi myöhemmin sanansa.

Olăroiun mukaan diili oli jo 90-prosenttisesti sovittu, kunnes Madrid vaatikin Balesta siirtokorvausta.

– Se oli todella lähellä. Seura pääsi sopuun hänen agenttinsa kanssa ja me pääsimme yhteisymmärrykseen Madridin kanssa, mutta sitten en tiedä, mitä viimeisenä kuukautena tapahtui. He hävisivät joitain harjoituspelejä rumin lukemin ja muuttivat mielensä.

– Ensin he sanoivat vapauttavansa hänet [sopimuksesta] ja meidän tarvitsisi maksaa vain hänen palkkansa, mutta yhtäkkiä he ilmoittivat, että meidän pitää maksaa myös siirtokorvaus.

Kiinan Superliiga lanseerasi toissa vuonna säännön, jonka mukaan sen seurojen on maksettava sadan prosentin vero jokaisesta yli 5,9 miljoonan siirrosta. Jiangsu Suning päätti perääntyä, koska pelkästään Balen vuosipalkka on jo 15 miljoonaa euroa.

– Siirtosumman ja hänen palkkansa maksaminen olisivat ylittäneet meidän budjettimme, joten päätimme etsiä toisen pelaajan.

– Minä oikeastaan tiedän, että se oli 90-prosenttisesti sovittu yhtenä iltana, mutta seuraavana aamuna kaikki muuttui, Madridin takia, ei meidän.

Jiangsu Suning päätyi Kiinan Superliigassa viime vuonna neljänneksi. Uuden kauden oli tarkoitus alkaa tänään, lauantaina, mutta avauskierros päätettiin siirtää myöhempään ajankohtaan nopeasti leviävän koronaviruksen takia.