Atléticon siirtoikkuna-analyysi: Diego Simeone pettyi syystäkin – laitapuolustajaosasto surullinen

© Kuva: Getty Images

Siirtoikkuna sulkeutui noin viikko sitten.

Atlético menetti siirtoikkunan viimeisenä päivänä avainpelaajiinsa lukeutuneen Thomasin. Arsenal maksoi Thomasin 50 miljoonan euron ulosostopykälän ja Atlético jäi ilman keskikentän luottomiestään.

Jos Thomas olisi jäänyt Atléticoon, olisi seuran siirtoikkunaa voinut pitää varsin kohtalaisena, vaikkakin kaukana hyvästä.

Álvaro Morata lähti lainalle Juventukseen ja Atlético sai Luis Suárezin ilmaiseksi Barcelonasta. Se oli loistava peliliike, sillä Atlético tarvitsi kipeästi tasonsa todistanutta maalintekijää ja Suárez on sellainen – Morata ei niinkään.

Kakkosvahti Antonio Adán vaihtoi maisemaa ja lähti Sportingiin peliajan perässä. Atlético korvasi Adánin Ivo Grbićillä. Ei suurempaa merkitystä joukkueen kannalta, sillä Jan Oblak pelaa kaikki ottelut La Ligassa ja Mestarien liigassa. Grbić pääsee mahdollisesti tolppien väliin Copassa. Totta puhuen heikommin se ei voi mennä kuin Adánilla.

Luis Suárez on Atléticon uusi ykköskärki. Kuva: Getty

Atlético lunasti Yannick Carrascon kiinalaisesta Dalian Prosta noin 27 miljoonalla eurolla. Carrasco ansaitsi pysyvän siirron Atléticoon ja on edelleen sen verran erilainen vaihtoehto verrattuna muihin laitureihin, että saa alkaneella kaudella huomattavasti peliaikaa.

Laitapuolustajatilanne kerää suurimmat miinukset. Diego Simeone joutui peluuttamaan viime kaudellakin Saúlia vasempana laitapuolustajana useampaan otteeseen, sillä Renan Lodille ei ollut puhdasta varamiestä.

Atlético lainasi Lucas Torreiran Arsenalista, mutta ei saanut pelaajaan osto-optiota, joka on Atléticon kokoiselta seuralta todellinen rimanalitus.

Atlético kutsui kesällä Caio Henriquen takaisin lainaltaan joukkueeseen. Brasilialaislaitapuolustaja harjoitteli hetken aikaa Atléticon kanssa, jonka jälkeen seura myi hänet kahdeksalla miljoonalla eurolla AS Monacoon. Atlético ei hankkinut taaskaan Lodille varamiestä.

Samaa voi sanoa myös oikean laitapuolustajan pelipaikalta. Viimeisen yli puolentoista vuoden aikana vain noin kuukauden ajan pelikunnossa ollut Sime Vrsaljko kävi uudessa polvioperaatiossa tällä viikolla, joka pitää Vrsaljkon poissa tammi-helmikuulle saakka. Se jättää Kieran Trippierin joukkueen ainoaksi oikeaksi laitapuolustajaksi syyskauden ajaksi.

Toisin sanoen Atléticolla on joukkueessaan vain kaksi laitapuolustajaa tammi-helmikuulle saakka. Se ei lupaa hyvää.

https://twitter.com/tuukka_21


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.