Yllätys Mestarien liigassa! – RB Leipzig pudotti Atléticon ja haastaa PSG:n välierissä

© Kuva: Getty Images

Atlético ja RB Leipzig kohtasivat toisensa Lissabonissa torstai-iltana Mestarien liigan yksiosaisessa puolivälieräottelussa. RB Leipzig voitti Atléticon maalein 2-1, ja etenee välieriin, jossa vastaan asettuu PSG.

Ottelun avausjakso oli tasainen. RB Leipzig aloitti ottelun vahvasti, ja oli niskan päällä ensimmäisen vartin, mutta ei kyennyt luomaan konkreettisia maalintekopaikkoja.

Atlético pääsi ottelun edetessä paremmin mukaan. Stefan Savic pääsi puskemaan pilkun kohdalta, mutta RB Leipzigin maalivahti Péter Gulácsi kykeni torjumaan montenegrolaisen yrityksen.

Avausjakson lopussa Savic ja Marcel Halstenberg löivät pahannäköisesti päänsä yhteen pallontavoittelutilanteessa, ja ottelu oli useamman minuutin ajan pysäytettynä. Kummatkin kykenivät jatkamaan ottelua.

RB Leipzig nappasi johtoaseman itselleen toisen jakson alussa. Marcel Sabitzerin laadukas keskitys löysi tammikuussa seuraan saapuneen Dani Olmon, ja espanjalainen puski pallon komeasti ohi voimattoman Jan Oblakin.

Atlético alkoi hyökkäämään luonnollisesti huomattavasti enemmän Olmon avausmaalin jälkeen, mutta Atléticollakin oli vaikeuksia maalipaikkojen luomisessa. Kentälle vaihdettu João Félix onnistui hankkimaan Atléticolle rangaistuspotkun noin 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, ja laukoi pilkun varmasti ohi Gulácsin.

Atlético piristyi tasoitusmaalinsa jälkeen ja sai muutaman potentiaalisen maalipaikan erikoistilanteista, mutta viimeistely-yritykset jäivät uupumaan.

RB Leipzig teki voittomaalinsa vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tyler Adams laukoi boksin edestä, ja pallo muutti radikaalisti suuntaa Savicin jaloista ja meni Atléticon maaliin.