Diego Simeone on ollut kultakaivos Atléticolle: tuonut yli 400 miljoonan euron voitot

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid -luotsi Diego Simeone ei ole ainoastaan mullistanut Ticon menestystä kentällä, vaan hänen myötään seura on myös ottanut jättiharppauksia taloudellisesti. Menestyksekkäät vuodet argentiinalaisen komennossa ovat tehneet Atléticosta yhden maailman vauraimmista seuroista.

Lauantain 1-0 voitto Real Betisiä vastaan varmisti Atléticolle paikan ensi kauden Mestarien liigassa kahdeksatta vuotta putkeen. Simeonen aikana Mestarien liiga -paikka on napsunut jokaisella kaudella.

”El Cholon” alaisuudessa Atlético on marssinut Mestarien liigaan kerran liigamestarina, kahdesti sarjakakkosena ja neljästi kolmannelta sijalta. Tällä hetkellä Atlético on La Ligassa kolmantena tasapisteissä Sevillan kanssa. Real Madrid ja Barcelona huitelevat Ticon saavuttamattomissa sarjan kärjessä.

Jokavuotinen paikka Mestarien liigassa on tuottanut suuria taloudellisia voittoja seuralle. Vaikka Simeone on käskyttänyt suojattinsa finaaliin asti kahdesti, viime kausi oli seuralle tuottoisin. Atlético tienasi yli 85 miljoonaa euroa, vaikka joukkue sukelsikin turnauksesta ulos Juventusta vastaan neljännesvälierissä.

Finaalikausista vuonna 2014 seura tienasi 50 miljoonaa euroa ja 2016 voittoa kertyi 70 miljoonaa euroa. Tällä kaudella Los Rojiblancos on ehtinyt tuottaa jo 76 miljoonaa euroa.

Kaiken kaikkiaan Simeonen aikakaudella Atléticon kassa on paisunut jättimäisesti, yli 400 miljoonalla eurolla. Rahahanat eivät ole menossa kiinni, ja europelituottoja on odotettavissa myös ensi kauden Mestarien liiga -paikan myötä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.