Yksi viimeisistä huippuotteluista, joita maailmalla pelattiin ennen kuin koronaviruspandemia katkaisi jalkapallokauden, oli lähes täydellä Anfieldilla pelattu Mestarien liigan neljännesvälieräottelu Liverpool-Atlético Madrid. Atlético pudotti tuossa ottelussa mestaruutta puolustaneen Liverpoolin kisasta, mutta monien mielestä ottelua ei olisi ikinä pitänyt pelata – ainakaan katsojien läsnäollessa.

Stadionilla oli kuitenkin paljon sekä Liverpoolin että Atléticon kannattajia, ja viruksen leviäminen eteni. Kaikkiaan 290 Atléticon kannattajaa ja jäsentä toimi kuitenkin vastuullisesti – sekä omaa että muiden terveyttä kohtaan – ja päätti viime hetkellä jäädä pois reissusta.

Liverpool kieltäytyi hyvittämästä näiden kannattajien pääsylippuja, mutta maanantaina Atlético Madrid teki päätöksen, että lippujen hinta korvataan heille. Näin Atlético palautti lippurahat näille 290 kannattajalle. Kuluja seuralle tuli yhteensä noin 17 000 euroa.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Samaan aikaan Atlético päätti hyvittää myös lippurahat niille katsojille, jotka olivat jo ostaneet pääsylippuja joukkueen kolmeen seuraavaan kotiotteluun Real Valladolidia, Alavésia ja Mallorcaa vastaan. Tavallisesti Atlético avaa irtolippujen myynnin kolme kuukautta ennen ottelujen pelaamista.

Kaikkiaan irtolippuja oli myyty näihin peleihin noin 4 500 kappaletta. Täten Atlético palautti kannattajilleen lippurahoja sarjaotteluihin yhteensä noin 250 000 euron edestä. Seuran olettamus on, että pelit vielä joskus pelataan, mutta luultavasti ilman katsojia. Siksi Atlético katsoi jo parhaakseen palauttaa rahat.

Lähde: AS