Atlético Madrid ei antanut siimaa lauantaina voitot ottaneille Barcelonalle ja Real Madridille, vaan otti kotikentällään Espanyolista 3-1 -voiton. Mitään ilotulitusta kotijoukkueen esitys ei ollut, mutta voittoon saakka se riitti jopa helposti.

Avausmaalin teki Espanyol, kun peliä oli pelattu 38 minuuttia. Victor Sánchez kuljetti ja syötti rinnalleen Sergi Darderille. Darder laukoi yhdellä kosketuksella, ja Jan Oblak Atléticon maalissa oli voimaton.

Atléticon tasoitus syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Álvaro Morata nousi vasemmalta ja chippasi pallon nätisti maalivahti Diego Lopézin yli. Pallo olisi luultavasti mennyt verkkoon Moratan chipinkin myötä, mutta osuma merkittiin Ángel Correalle, joka pukkasi pallon maaliviivalta verkkoon. Tilanne liputettiin aluksi paitsioksi, mutta VAR korjasi hyökkäyksestä Atléticolle tasoitusmaalin.

Toisella puoliajalla Moratan sankaruus kasvoi entisestään. Pelattiin 58. peliminuuttia, kun Moratan hyvä laukaus painui Espanyolin verkkoon. Atléticon ykköspyssyksi noussut Morata venytti maaliputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi. Kaikkiaan maali oli hänelle kauden seitsemäs. Maaliputki sivuaa jo nyt Moratan uran pisintä maaliputkea. Aiemman kuuden pelin maaliputken aikoihin hän pelasi vielä Real Madridin B-joukkueessa ja Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ATM 2-1 ESP (60’) - @AlvaroMorata iguala la mejor racha de partidos seguidos marcando de su carrera (también marcó en 6 consecutivos entre mayo y junio de 2013 contra Lugo, Alcorcón, RusiaU21, AlemaniaU21, HolandaU21 y NoruegaU21). Si marca contra Malta el viernes, nuevo récord.

Ottelu ehti jo lisäajalle, kun Koke iski vastahyökkäyksestä loppunumeroiksi 3-1. Syöttömerkinnän sai vaihtopenkillä aloittanut Diego Costa, mutta vähintään yhtä tärkeää työtä teki Hector Herrera, joka antoi fiksusti pallon mennä jalkojensa välistä Kokelle.