Atlético Madrid kipusi La Ligan sarjakärkeen – hyökkääjän ulosajo hämmentää

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid on noussut ainakin hetkellisesti La Ligan kärkipaikalle. Atlético kaatoi vieraskentällä Mallorcan 2-0 ja ohitti voittonsa myötä sarjataulukossa peräti kuusi joukkuetta.

Atléticon avausmaalin teki 26. minuutilla Diego Costa, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Edellisen maalinsa Costa oli tehnyt maaliskuussa, mutta toisaalta ottelukin oli miehelle tuon jälkeen vasta kuudes.

Loppunumerot 2-0:een teki 65. minuutilla João Félix. Neljä minuuttia myöhemmin Álvaro Morata korvasi kentällä Costan, mutta Moratan iltapuhde jäi hyvin lyhyeksi. Morata ehti viettää kentällä vain kahdeksan minuuttia, kunnes hänet ajettiin kahden keltaisen myötä suihkuun. Moratan molemmat varoitukset tulivat sanallisista yhteenotoista Mallorcan pelaajien kanssa.

Pelikieltonsa myötä Moratalta jää väliin lauantain Madridin derby.

Vailla mahdollisuuksia ei ollut myöskään kotijoukkue Mallorca. Mallorcalle kirjattiin pelissä enemmän hyökkäyksiä kuin Atléticolle, ja laukaukset kohti maalia menivät tasan 3-3. Erityisen aktiivinen oli Real Madrid -laina Takefusa Kubo, mutta Jan OblakSantiago Arias ja maalitolpat (kaksi kertaa) pitivät huolen siitä, ettei ”Japanin Messi” päässyt vielä tuulettamaan La Liga -uransa avausmaalia. Kubo pelasi tänään ensimmäistä kertaa Mallorcan avauskokoonpanossa ja vietti kentällä täydet 90 minuuttia.

Diego Simeone kohtasi Atléticon valmentajana Mallorcan nyt neljännen kerran, ja sai vihdoin Mallorcasta ensimmäisen voittonsa. Näin Simeonelta on Atléticon luotsina kaatamatta enää kaksi vastaan tullutta joukkuetta – azerbaidzhanilainen FK Karabakh sekä Real Racing Santander. Barcelonakin on tosin kaatunut vain cup-otteluissa, mutta sarjassa ei vielä koskaan.

Samaan aikaan pelattu Leganés-Athletic Bilbao päättyi tasalukemiin 1-1. Pisteen turvin Athletic jatkaa sarjassa kakkosena, pinnan Atléticon perässä. Athletic ei ollut avannut kautta kuudella peräkkäisellä tappiottomalla pelillä sitten vuoden 1987.

Athleticin maalista vastasi rankkarista osunut Raúl García, ja Leganésin tasoituksen teki Óscar. Vapaapotkusta osuneen Óscarin maali oli Leganésin ensimmäinen kotikentällä sitten huhtikuun puolivälin.