Atlético Madrid on noussut ainakin hetkellisesti La Ligan kärkipaikalle. Atlético kaatoi vieraskentällä Mallorcan 2-0 ja ohitti voittonsa myötä sarjataulukossa peräti kuusi joukkuetta.

Atléticon avausmaalin teki 26. minuutilla Diego Costa, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Edellisen maalinsa Costa oli tehnyt maaliskuussa, mutta toisaalta ottelukin oli miehelle tuon jälkeen vasta kuudes.

Loppunumerot 2-0:een teki 65. minuutilla João Félix. Neljä minuuttia myöhemmin Álvaro Morata korvasi kentällä Costan, mutta Moratan iltapuhde jäi hyvin lyhyeksi. Morata ehti viettää kentällä vain kahdeksan minuuttia, kunnes hänet ajettiin kahden keltaisen myötä suihkuun. Moratan molemmat varoitukset tulivat sanallisista yhteenotoista Mallorcan pelaajien kanssa.

Pelikieltonsa myötä Moratalta jää väliin lauantain Madridin derby.

Tiempo de Juego

@tjcope

@tjcope
Gol del Atlético. Gol de Joao Felix.
Min 65. MLL 0 - 2 ATM
#MallorcaAtleti
🔴¡Expulsado Morata! ¡Se pierde el derbi!

🔶🔶Dos amarillas por dos enfrentamientos con jugadores del Mallorca. Ha durado 8 minutos en el campo.

Min 78. MLL 0 - 2 ATM

Semra Hunter

@SemraHunter
Morata gets sent off! 😳

Just back from injury, on only 8’ and gets double yellow card. Don’t know what Campos was saying to him, but it really got him worked up (I for one have never seen Morata so angry). He misses derby against #RealMadrid.

#MallorcaAtleti #LaLiga

Vailla mahdollisuuksia ei ollut myöskään kotijoukkue Mallorca. Mallorcalle kirjattiin pelissä enemmän hyökkäyksiä kuin Atléticolle, ja laukaukset kohti maalia menivät tasan 3-3. Erityisen aktiivinen oli Real Madrid -laina Takefusa Kubo, mutta Jan Oblak, Santiago Arias ja maalitolpat (kaksi kertaa) pitivät huolen siitä, ettei ”Japanin Messi” päässyt vielä tuulettamaan La Liga -uransa avausmaalia. Kubo pelasi tänään ensimmäistä kertaa Mallorcan avauskokoonpanossa ja vietti kentällä täydet 90 minuuttia.

MARCA

@marca
EN DIRECTO #MallorcaAtleti | Salvó el Atlético el empate del Mallorca. Entre Arias, Oblak y el palo por dos veces sacaron el disparo de Kubo marca.com/futbol/primera… #LaLiga

Diego Simeone kohtasi Atléticon valmentajana Mallorcan nyt neljännen kerran, ja sai vihdoin Mallorcasta ensimmäisen voittonsa. Näin Simeonelta on Atléticon luotsina kaatamatta enää kaksi vastaan tullutta joukkuetta – azerbaidzhanilainen FK Karabakh sekä Real Racing Santander. Barcelonakin on tosin kaatunut vain cup-otteluissa, mutta sarjassa ei vielä koskaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Mallorca-Atlético 0-2.

Primera victoria del Atlético de Simeone ante el Mallorca.

Rivales que no han perdido con el Atlético de Simeone:
Qarabag (dos empates)
Racing (un empate)

29 - With his win against Mallorca, Diego Simeone has won against 29 of the 31 opponents he has faced as Atletico de Madrid manager in LaLiga, failing only against Barcelona (15) and Racing de Santander (1). Collection.

Samaan aikaan pelattu Leganés-Athletic Bilbao päättyi tasalukemiin 1-1. Pisteen turvin Athletic jatkaa sarjassa kakkosena, pinnan Atléticon perässä. Athletic ei ollut avannut kautta kuudella peräkkäisellä tappiottomalla pelillä sitten vuoden 1987.

Tres victorias y tres empates fuera.

El Athletic no empezaba una Liga con seis partidos sin perder desde 1987, con Kendall como entrenador (cuatro victorias y dos empates).

Athleticin maalista vastasi rankkarista osunut Raúl García, ja Leganésin tasoituksen teki Óscar. Vapaapotkusta osuneen Óscarin maali oli Leganésin ensimmäinen kotikentällä sitten huhtikuun puolivälin.