Näkökulma: Vakava loukkaantuminen asettaa huolestuttavia uhkakuvia Marco Asension Real Madrid -uralle

© Kuva: Getty Images

Heinäkuun harjoituspeli Arsenalia vastaan saattoi musertaa lopullisesti Marco Asension haaveet lunastaa paikkansa Real Madridin etukaartissa.

23-vuotias keskikenttäpelaaja kamppaili toisella puoliskolla kaksinkamppailutilanteessa pallosta Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa. Asensio menetti tasapainonsa ja kaatui tuskaisena maihin.

Tänään Madridin leirissä vahvistettiin surullinen uutinen. Asensio kärsi Arsenal-pelissä polven eturistisidevamman.

Kyseisestä vammasta toipuminen vie usein pelaajlta aikaa kuudesta yhdeksään kuukauteen. On pahimmassa tapauksessa mahdollista, ettei Asensio tule pelaamaan koko tulevalla kaudella kertaakaan.

Vakava loukkaantuminen tulee Asension Real-uran kannalta hyvin huonoon saumaan. Espanjan maajoukkuemiehellä on hyvin hankala kausi takana.

Asensio avasi La Ligassa vain 19 kertaa ja tehot olivat vaatimattomat yksi maali ja neljä maalisyöttöä.

Vertailuna edellisenä vuonna osumia kertyi kuusi ja syöttöjä saman verran.

Surkeaa tilannetta hankaloittavat Asension kannalta myös Real Madridin kesän hankinnat. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on totututtu näkemään kymppipaikan lisäksi Los Blancosin vasemmalla laidalla. Nyt pelipaikalle saapuivat sekä Chelsea-tähti Eden Hazard että nuori Rodrygo Brasiliasta.

On myös mahdollista, että Real suuntaisi hankkimaan Asensiolle myös suoran korvaajan vielä kesän siirtoikkunassa. Menestyksestä elävä seurapomo Florentino Pérez tuskin jää odottamaan espanjalaisen paluuta pitkälle kevääseen.

Toki Asension loukkaantuminen saattaa vaikuttaa myös joidenkin seuran nykyisten hyökkäyspään pelaajien tilanteisiin. Gareth Balen, James Rodríguezin ja Iscon oli jo tarkoitus siirtyä kesän aikana pois Bernabéulta.

Marcan tietojen mukaan Real on nyt harkinnut uudestaan kolmikon pitämistä. Erityisesti Iscon aseman seurassa uskotaan olevan taas turvattu.

Lisäksi yhtenä skenaariona keskikenttäpelaaja Dani Ceballosin laina Arsenaliin voitaisiin viime hetkellä kumota. Espanjalainen on tällä hetkellä Lontoossa lääkärintarkastuksessa.

Hankki Real korvaajaa tai ei, Asensiolla tulee olemaan hankala tie murtautua takaisin edustusmiehistöön.

Joni Ahokas
Twitter:@AhokasJoni


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.