Barcelonan Arthurista saamasta siirtokorvauksesta osa menee Brasiliaan

© Kuva: Getty Images

Barcelona ja Juventus tekivät maanantaina pelaajakaupat, jotka jäänevät historiaan yksinä kesän 2020 merkittävimmistä ja rahakkaimmista. Kaupoissa Arthur siirtyi Juventukseen ja Miralem Pjanic Barcelonaan.

Barcelona sai siis riveihinsä kuusi vuotta vanhemman saman pelipaikan pelaajan. Lisäksi se sai Juventukselta hyvityksenä 12 miljoonan euron välirahan.

Kaupan takana on kuitenkin myös kirjanpidollisia kikkailuja. Tulot kun virtaavat suoraan seuran kassaan, mutta menot voidaan jakaa tasan pelaajien sopimuskauden kaikkien vuosien ajalle. Tämä auttaa molempia seuroja selviytymään Financial Fair Playn haasteista. Jaakko Perttilä avasi kuviota jo aiemmin näkökulmatekstissään.

Barcelona maksaa Pjanicista 60 miljoonaa euroa ja saa Arthurista 72 miljoonaa euroa (sekä mahdolliset kymmenen miljoonaa lisää bonuspykälien täyttyessä). Mundo Deportivo kuitenkin muistuttaa, että koko 72 miljoonan summa ei tule Barcelonan kassaan, vaan osansa saa myös Arthurin entinen seura Gremio.

Kun Arthur siirtyi portoalegrelaisesta seurasta Barcelonaan kesällä 2018, säilytti Gremio 3,51%:n osuuden pelaajan seuraavasta siirtosummasta. Näin brasilialaisseuran kassa karttuu 2,52 miljoonalla eurolla, ja Barcelonan kokonaisvoitto supistuu noin 9,5 miljoonaan euroon.

Barcelona maksoi Arthurista tuolloin siirtokorvauksena 31 miljoonaa euroa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!