Valmentajalegenda analysoi illan huippuottelua – ”En sano sitä ainoastaan niiden otteluiden vuoksi”

© Kuva: Getty Images

Atlético isännöi Barcelonaa sunnuntai-iltana La Ligan 15. kierroksen huippuottelussa Metropolitanolla.

Barcelona lähtee illan otteluun suosikkina ja on kolme pistettä illan vastustajaansa edellä sarjataulukossa.

Valmentajaurallaan niin Barcelonaa kuin Atléticoa valmentanut Radomir Antic kommentoi kummankin joukkueen virettä ottelun alla.

Antic on yksi legendaarisimpia Atlético-valmentajia, vaikka valmensi seuraa alle 200 ottelun verran ja oli seuran päävalmentajana Atléticon pudotessa Segundaan. Antic nimittäin voitti Atléticon peräsimessä historiallisen tuplamestaruuden keväällä 1996.

– Tämän kauden Atlético ei vielä tiedä tarkalleen, miten sen pitäisi pelata. He eivät ole vielä päättäneet siitä etenkään kotikentällään. Atlético ei prässää niin korkealta kotonaan ja etsii rauhallisuutta. Joukkueessa on paljon uusia pelaajia ja moni avainpelaaja lähti. Atlético on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja poissaoloista. Atlético pelaa illalla enemmän kuin kolmesta pisteestä ja mikäs sen parempaa kuin voittaa Barcelona. Nyt on iso mahdollisuus muuttaa ihmisten mielipiteitä, Antic totesi.

Barcelonaa Antic valmensi 24 ottelun verran keväällä 2003. Antic kertoi oman mielipiteensä siitä, miksei Barcelonan peli ole toiminut alkukaudella riittävän hyvin, vaikka seura onkin kärkipaikoilla niin sarjassa kuin Mestarien liigassakin.

– En sano tätä vain Levante- tai Leganés-otteluiden vuoksi, vaan koko kauden osalta, koska he etsivät vieläkin itseään. Barcelona ei ole vielä valmistautunut pelillisesti siihen uuteen sääntöön, missä peliä voidaan avata maalivahdilta käsin boksin sisällä. Topparit menevät silloin boksin sisään, eivätkä laitapuolustajat voi nousta ylös. Vastustajilla on mahdollisuus riistää palloja ja tehdä maaleja. Juuri niin on käynyt tällä kaudella.

– Barcelona yritti tehdä muutosta peliinsä Antoine Griezmannin ja Frenkie de Jongin hankinnoilla, mutta emme ole vielä nähneet sitä. He etsivät vielä omaa paikkaansa joukkueessa. Ousmane Dembélén loukkaantuminen antaa tilaa Griezmannille, mutta kumpikaan ei ole vielä onnistunut odotetusti.

Antic muistuttaa Griezmannin palaavan ensimmäistä kertaa Metropolitanolle kesäisen siirtonsa jälkeen.

– Sitä ei sovi unohtaa. Pitää katsoa, miten kannattajat reagoivat häneen. Atléticolla on illalla enemmän pelissä kuin Barcelonalla. Jos he voittavat Barcelonan, on se käänteentekevä asia koko joukkueelle.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.