Espanja ja Saksa iskevät yhteen perjantaina EM-puolivälierässä. Voittaja etenee välierään, jossa vastaan asettuu joko Ranska tai Portugali.

AS haastatteli Iker Casillasia. Casillas on parhaillaan Saksassa seuraamassa EM-lopputurnausta.

Casillasin vanha vastustaja Manuel Neuer pelaa edelleen Saksan maalilla. Neuer, 38, on iästään huolimatta edelleen Saksan itsestäänselvä ykkösmaalivahti.

– Neuer on loistava maalivahti vielä 38-vuotiaanakin. Hän on ehdottomasti historian kymmenen parhaan maalivahdin joukossa, koska hän on osoittanut taitonsa ja osoittaa sitä edelleen kokemuksellaan. Olin onnekas saadessani pelata Neueria vastaan hänen uransa alkuvaiheilla. Olen onnellinen päästyäni pelaamaan häntä vastaan. On hienoa, että Neuerin kaltaiset legendat voivat näyttää taitojaan nuoremmilleen.

Maalivahtipelaaminen on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana radikaalisti. Aiemmin maalivahdin piti lähinnä torjua palloja, mutta nykyään maalivahti on merkittävä osa joukkueen pallollista pelaamista. Casillasin mielestä maalivahdin pitäisi edelleen keskittyä torjumiseen.

– Mielestäni maalivahdin pitää torjua. Tärkeintä on torjua palloja ja sen jälkeen voidaan katsoa 30-50 metrin syöttöjä. Ymmärrän jalkapallon kehittyvän ja kehityksessä on pysyttävä mukana. Nykyään vaaditaan, että maalivahti on melkein kuin kenttäpelaaja, mutta joskus otetaan liikaa riskejä. Maalivahdin on torjuttava maalia kohti tulevat pallot ja olla koskematta niihin, jotka menevät ohi maalin, Casillas muistutti.

LUE MYÖS