Real Madrid ja Borussia Dortmund iskevät yhteen lauantai-iltana Mestarien liigan finaalissa. Finaali käynnistyy klo 22.00.

Gareth Bale seuraa finaalia paikan päällä Wembleyllä. Bale lopetti pelaajauransa tammikuussa 2023.

Menestyksekkäällä urallaan laitahyökkääjänä pelannut Bale edusti Real Madridia vuodet 2013-22. Bale voitti Real Madridin kanssa peräti viidesti Mestarien liigan.

Guardian haastatteli Balea, joka myönsi, ettei suinkaan ikävöi Mestarien liigan finaalin aiheuttamia paineita.

– On hienoa päästä seuraamaan Real Madridia Mestarien liigan finaalissa ilman kaikkia paineita ja odotuksia. Totta puhuen en ole tottunut tähän. Ehdottomasti nautin päästessäni stadionille ilman paineita.

– Vaikka olen pelannut Real Madridissa, on vaikea selittää, mitä Mestarien liiga merkitsee sille seuralle. Se on todella tärkeä asia niin seuralle kuin kannattajillekin. Se on kaikista arvostetuin kilpailu ja ykköstavoite jokaisella kaudella. Real Madrid löytää aina keinot voittaakseen, vaikka joskus vaikuttaakin siltä, ettei joukkue ole huippuiskussa.

Bale seuraa edelleen Real Madridin otteluita ja toivoo entisen seuransa juhlivan Mestarien liigan voittoa Lontoossa.

– Pelasin siellä pitkään. Katson edelleen Real Madridin otteluita ja seuraan tuloksia. Rakastan sitä joukkuetta. Kannatan edelleen Real Madridia ja odotan heidän voittavan finaalin. He osaavat käsitellä paineita ja odottavat oikeaa hetkeä, Bale viittasi joukkueen vahvuuksiin.

LUE MYÖS