Toni Kroos ilmoitti tiistaina lopettavansa pelaajauransa kesän EM-lopputurnauksen jälkeen.

Kroos, 34, on pelannut jo vuosikausien ajan maailman huipulla. 

Luvassa on enää kaksi ottelua Real Madridin paidassa. Kroos pelaa viikonloppuna Real Madridin kanssa Betisiä vastaan La Ligassa ja ensi viikon viikonloppuna Mestarien liigan finaalissa Borussia Dortmundia vastaan.

Kroos kertoi Einfach mal Luppen -podcastissaan, miksi päätti lopettaa uransa suhteellisen nuorena.

– Tavoitteeni on aina ollut lopettaa urani tässä seurassa parhaalla mahdollisella tavalla. Kuluva kausi on yksi urani parhaista ja mielestäni nyt on oikea aika lopettaa. Haluan, että jos minusta puhutaan vuosien päästä, on aiheena se, miten lopetin urani. Halusin aina olla parhaalla mahdollisella tasollani. Olen aina sanonut haluavani lopettaa urani Real Madridissa. Pelaan EM-kisat, mutta en ole koskaan edes miettinyt vaihtavani seuraa.

Kroos tiedostaa voineensa pelata vielä muutaman vuoden ajan, mutta halusi ripustaa nappulakengät naulaan uransa huipulla.

– Ihmiset sanovat, että voisin pelata vielä muutaman vuoden ja kenties asia on niin, mutta en halua lopettaa uraani silloin, kun ihmiset kyseenalaistavat tasoni tai sen, miksi pelaan edelleen. Haluan lopettaa urani parhaassa vireessä. Siksi tein tämän päätöksen nyt.

LUE MYÖS