Toni Kroos lopettaa uransa kesän EM-kotikisojen jälkeen Saksassa. Real Madrid tiedotti keskikentän ikonin päätöksestä tiistaina.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
Comunicado Oficial: Toni Kroos.
#RealMadrid | #GraciasKroos

– Heinäkuun 17. päivä 2014. Esittelypäiväni Real Madridiin. Se muutti elämäni. Elämäni jalkapalloilijana ja myös ihmisenä. Se oli uusi luku maailman suurimmassa seurassa, Kroos kirjoitti jäähyväiskirjeessään Real Madridin kannattajille.

– En tule ikinä unohtamaan tätä menestyksekästä aikaa! Haluan kiittää kaikkia, jotka ottivat minut avosylin vastaan, mutta erityisesti teitä Madridistoja rakkaudestanne minulle ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä päätös merkitsee samalla urani päättymistä ammattilaisjalkapalloilijana kesän EM-kisojen jälkeen.

Kroos, 34, voitti viimeisellä kaudellaan neljännen La Liga -mestaruutensa Real Madridin kanssa. Hän juhli seurassa myös viidesti Mestarien liigan voittoa.

Kroos voitti myös Saksan kanssa maailmanmestaruuden vuonna 2014 Brasilian turnauksessa.

Kesällä 2014 Bayern Münchenista saapunut Kroos vietti urastaan 10 vuotta Madridissa. Saksalainen on esiintynyt viimeisellä kaudellaan kaikki kilpailut mukaan lukien 46 ottelussa tilastoiden yhden maalin ja syöttäen yhdeksän.

305 La Liga -ottelua Real Madridissa kokenut Kroos pukee seuran paidan viimeistä kertaa sarjassa päälleen lauantaina päätöskierroksen ottelussa kotona Real Betisiä vastaan. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä ura huipentuu Wembleyllä Mestarien liigan finaaliin Borussia Dortmundia vastaan.

LUE MYÖS!