Atlético Madridin tie Mestarien liigassa katkesi puolivälieriin. Borussia Dortmund kampesi vaiheikkaassa toisessa osaottelussa maalin takaa 4-2-voittoon ja eteni neljän parhaan joukkoon yhteismaalein 5-4.

Dortmund aloitti pelin luoden hurjaa painetta Atléticon maalille. Isäntäjoukkue oli lähellä maalia jo kolmannella minuutilla, kun Marcel Sabitzer sai tyhjän maalin eteensä. Cesar Azpilicuetan erinomainen blokkaus peitti kuitenkin itävaltalaisen laukauksen.

Hetken päästä Antoine Griezmann voitti pääpallon keskustassa ja Álvaro Morata karkasi läpiajoon. Atlético-hyökkääjä kuitenkin chippasi ohi tyhjästä maalista.

Dortmundin painostus tuotti tulosta avauspuoliskon lopulla isäntien tehtyä kaksi maalia viidessä minuutissa. 34. minuutilla Mats Hummelsin ulkosyrjänosto löysi tiensä Julian Brandtille, jonka laukaus pienestä kulmasta upposi helpohkosti Jan Oblakin selän taakse.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Ian Maatsen yllätti Oblakin omalle laukauksellaan ja Dortmund johti otteluparia 3-2.

Atlético heräsi peliin mukaan toisen puoliskon alussa. Otteluparin takaisin tasoihin tuonut osuma syntyi hieman onnekkaasti kulmatilanteesta Hummelsin ohjattua jalallaan Mario Hermoson puskun omaan maaliin.

Espanjalaisvieraat nousivat otteluparissa takaisin johtoon 65. minuutin kohdalla pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Ensin Rodrigo Riquelmen laukaus blokattiin ja Ángel Correan kakkospallo heti perään. Correan toinen yritys kuitenkin onnistui argentiinalaisen paukautettua kuulan verkkoihin vieden isännät 4-3-etulyöntiasemaan yhteismaaleissa.

Kaikkea ei oltu vielä nähty ja Dortmund kampesi vielä takaisin peliin. Vain seitsemän minuuttia Correan osumasta. Niclas Füllkrug pukkasi Sabitzerin keskityksestä pallon ylänurkkaan ja yhteismaalit tasoittuivat jälleen kerran.

Kolme minuuttia tämän jälkeen Dortmund iski uudelleen ottelun ratkaisumaaliksi jääneen osuman. Tällä kertaa Sabitzer oli itse asialla ja kierteinen laukaus boksin takaa yllätti Oblakin.

Näin Dortmund eteni otteluparista jännitysnäytelmän päätteeksi jatkoon 5-4-yhteismaalein.