Barcelonan päävalmentaja Xavi uskoo, että hänen eroilmoituksensa on auttanut joukkuetta oikeaan suuntaan.

Xavi, 44, ilmoitti tammikuussa, että hän jättää Barcelonan ensi kesänä, vaikka hänen sopimuksensa kattaisi vielä ensi kauden.

Ilmoituksensa yhteydessä Xavi sanoi, että hänellä on ”julma ja epämiellyttävä työ”. Seuralegenda kertoi kokevansa, että hänen työtään ei arvosteta, eikä hän pysty nauttimaan siitä epäinhimillisten vaatimusten takia.

Barcelonan seurajohto on monesti toivonut julkisesti, että Xavi pyörtäisi päätöksensä ja jäisi seuraan. Valmentajan mieli ei ole kuitenkaan muuttunut.

Xavin lähtöilmoituksen jälkeen Barcelona on pelannut 12 ottelua putkeen tappioitta, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Häneltä kysyttiin, onko hän nauttinut työstään enemmän ilmoituksensa myötä.

– Kyllä, monien tilanteiden osalta voin sanoa niin. Mutta se piti paikkansa myös monissa tilanteissa ennen sitä. Päätökseni jälkeen on ollut paljon rauhallisempaa, vastasi Xavi Athleticin mukaan.

– Me kaikki olemme rauhallisempia, kun tiedämme, että minulla on eräpäivä. Uskon, että se on tehnyt hyvää meille ja siksi olemme tässä tilanteessa nyt. Jos en olisi tehnyt sitä, meidän olisi ollut vaikeampi löytää momentumia.

LUE MYÖS!