Gironan Daley Blind ei enää mieti sydämentahdistintaan otteluiden aikana. Hollantilaispuolustajalle diagnosoitiin sydänlihastulehdus joulukuussa 2019.

Blindin, 34, sairaus huomattiin, kun hän tunsi huimausta Ajaxin Mestarien liigan ottelun jälkeen Valenciaa vastaan. Seuraavan vuoden elokuussa hollantilainen lyyhistyi kentälle Ajaxin harjoitusottelussa.

Blindille tehtiin sairaskohtauksen jälkeen lukuisia testejä, mutta lääkärit sallivat jatkaa uraa. Puolustaja on pelannut diagnoosinsa jälkeen sydämen rytmiä tarkkailevalla tahdistimella.

– Ajattelin ennen sydänongelmaani aina pelien aikana. Enää en mieti sitä, Kidutin silloin itseäni sillä asialla, enkä pystynyt päästämään irti. Nyt olen oppinut ajattelemaan vain itse ottelua, kun pelaan, Blind kertoi El Periodicon haastattelussa.

– Sinun on uskottava itseesi, että pystyt tekemään enemmän kuin luulet. Sinun täytyy jättää se pelko taaksesi ja haastaa itsesi.

– Kun sain toisen sydänkohtaukseni, olin peloissani, mutta nyt haluan auttaa ihmisiä, jotka kärsivät samasta ongelmasta kuin minä.

Blind siirtyi Gironaan viime kesänä ilmaissiirrolla päätettyään sopimuksensa Bayern Münchenin kanssa. Puolustaja on tehnyt 26 La Liga -otteluun yhden maalin ja syöttänyt kaksi.

LUE MYÖS!