Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta toivoo, että Xavi jatkaa joukkueen päävalmentajana.

Xavilla, 44, olisi sopimus vielä ensi kaudesta, mutta hän ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että jättää tehtävänsä tulevana kesänä.

Ilmoituksensa yhteydessä Xavi sanoi, että hänellä on ”julma ja epämiellyttävä työ”. Seuralegenda kertoi kokevansa, että hänen työtään ei arvosteta, eikä hän pysty nauttimaan siitä epäinhimillisten vaatimusten takia.

Viime aikoina on kuitenkin spekuloitu, että Xavi saattaisi pyörtää päätöksensä, sillä Barcelonan pelit ovat sujuneet paremmin. Xavi on itse toistellut lähtöaikeitaan julkisuudessa, mutta Laporta sanoi Mundo Deportivon haastattelussa, että hän toivoo valmentajan jäävän.

– Kyllä, ehdottomasti. Hän tietää, että haluan hänen jäävän.

– Hän sanoo toistuvasti, että aikoo lähteä kesäkuussa, mutta katsotaan.

Barcelona on yhdistetty huhuissa jo joihinkin valmentajiin, mutta Laportan mukaan seura ei tee mitään konkreettista ennen kuin Xavi on tehnyt ”lopullisen päätöksensä”.

– Kenen tahansa tulevan valmentajan on sopeuduttava rakenteeseemme. Barcelona on valmentajien, pelaajien, puheenjohtajien ja pomojen yläpuolella. Kaikkien. Olemme luoneet menestyksekkään mallin, ja valmentajan on sopeuduttava.

– Kuka ikinä tuleekaan, hänen on odotettava kauden loppuun asti, koska emme koske mihinkään ennen kuin Xavi tekee lopullisen päätöksensä.

LUE MYÖS!