Barcelonan topparilupaus Pau Cubarsí on kovaa vauhtia nousemassa jalkapalloa seuraavan maailman huulille.

Tiistaina Cubarsí, 17, valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Barcelona kukisti Napolin 3-1 ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin. Kyseessä oli nuorukaisen Mestarien liigan debyytti ja vasta hänen 12. ottelunsa Barcelonan edustusjoukkueessa.

Erityisen vaikuttavan Cubarsín esityksestä teki hänen rauhallisuutensa ja se, miten hän piti Napolin tähtihyökkääjän Victor Osimhenin aisoissa.

– Pääsimme puolivälieriin neljän vuoden tauon ja monien takaiskujen jälkeen. Seura ja joukkueemme ovat tyytyväisiä jatkoon pääsystä. Olemme siirtyneet paineista kunnianhimoon, ja olemme tehneet sen, kommentoi Cubarsí Movistarille.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnostaan Cubarsí kiitti koko joukkuettaan.

– Siitä kuuluu kiitos koko joukkueelle. Minä yritän aina pelata rauhallisesti ja tehdä, mitä tiedän, että osaan tehdä. Tykkään rakentaa alhaalta, kuten olen aina tehnyt Barcelonassa, ja olen vahva kaksinkamppailuissa.

Myös Barcelonan päävalmentaja Xavi pitää Cubarsín pelaamisessa erityisesti hänen kylmäpäisyydestään.

– Kun Pau Cubarsílla on pallo jaloissaan, minun sykkeeni ei nouse. Tämä on hänen paras versionsa. Olen tyyni, kun hänellä on pallo.

– Napoli prässäsi ja hän löysi aina parhaan vaihtoehdon. Kun hän pelaa suoraviivaisesti, hän pelaa ajatuksen kanssa. Hän kehittyy joka päivä. Todistamme mahtavaa läpimurtoa.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Player of the Match performance at 17 years old 🤯

An incredible display from Pau Cubarsí 👏

#UCL

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!