Real Madrid valittaa keskikenttäpelaajansa Jude Bellinghamin pelikiellosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS), kertoo Athletic.

CAS on urheilujärjestöistä riippumaton korkein kansainvälinen valitus- ja muutoksenhakuelin urheiluun liittyvissä asioissa.

Bellinghamille, 20, määrättiin kahden ottelun pelikielto hänen saatua suoran punaisen kortin viime viikonlopun ottelussa Valenciaa vastaan.

Peli päättyi erikoisella tavalla, kun erotuomari Jesús Gil Manzano puhalsi ottelun poikki samalla, kun Real Madridin keskitys lähti rangaistusalueelle. Bellingham puski keskityksestä pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty, koska tuomari oli jo päättänyt ottelun.

Maali olisi ratkaissut voiton Real Madridille, mutta koska peli oli jo päättynyt, 2-2-tasapeli jäi voimaan.

Madrid protestoi ratkaisua voimakkaasti ja Manzano nosti Bellinghamille suoraan punaisen kortin. Tuomarin raportin mukaan Bellingham oli sanonut hänelle englanniksi ”It’s a fucking goal”, eli ”Se on vittu maali”.

Real Madrid teki punaisesta kortista valituksen ja perusteli kantansa sanomalla, että Bellinghamin sanat eivät olleet loukkaavia eikä hän loukannut tuomaria. Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) ei kuitenkaan katsonut, että tuomari olisi tehnyt virheen antaessaan punaisen kortin Bellinghamille.

Pelikiellon myötä Bellinghamilta jää väliin Real Madridin sarjaottelut Celta Vigoa ja Osasunaa vastaan. Los Blancos tekee pannasta valituksen, vaikka seurassa tiedetään, että CAS:n päätös ei ehdi tulla ennen kyseisiä pelejä.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Real Madrid are taking Jude Bellingham’s red card appeal to the Court of Arbitration for Sport following his sending off against Valencia.

Bellingham is set to serve a two-match suspension after an appeal to overturn the red card was rejected.

More from @MarioCortegana

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!