Barcelonan topparilegenda Gerard Piqué sanoo, että kannattajat eivät halua kuulla korulauseita seuran taloustilanteesta.

Katalonialaisjätti on tunnetusti kärsinyt isoista talousvaikeuksista, mutta Barcelonan johtohahmot puhuvat säännöllisesti pokaalien tavoittelusta. Viime kuussa Blaugranan puheenjohtaja Joan Laporta sanoi, että joukkue taistelee tällä kaudella Mestarien liigan voitosta.

Piquén, 37, korvaan vastaavat lausunnot särähtävät pahasti.

– Kannattajat haluavat rehellisyyttä ja avoimuutta, kommentoi Piqué Ibai Llanosin Twitch-kanavalla.

– Jos todellisuus on rankka, sanokaa se. Kannattajille ei voi myydä savuverhoa ja sanoa, että ”aiomme voittaa Mestarien liigan”, jos sitten ei olekaan rahaa olla kilpailukykyinen.

– En tiedä seuran tilannetta tällä hetkellä – sen perusteella, mitä olen ymmärtänyt, se ei vaikuta kovin hyvältä – mutta se, mitä jäsenet arvostavat, on se, että heille kerrotaan totuus päin naamaa.

Piquén mielestä Barcelonan pitäisi myös pystyä sanomaan suoraan, jos sillä ei ole varaa tehdä tulevina vuosina ison rahan hankintoja.

– Ihmiset hyväksyvät sen, jos seura sanoo: ”Kuulkaa, meillä ei ole rahaa, joten seuraavien 2-3 vuoden aikana käännymme La Masian (akatemian) puoleen”.

– Ei voida sanoa, että ”aiomme hankkia Erling Haalandin”, mikä näyttää hienolta, mutta miten se tehdään? Käytän Haalandia vain esimerkkinä, eikä se liity huhuihin. Voisin yhtä hyvin puhua Kylian Mbappésta tai kenestä tahansa.

LUE MYÖS!