Xavi jättää Barcelonan päävalmentajan paikan kuluvan kauden jälkeen. Barcelona joutuu siten etsimään uuden päävalmentajan ensi kaudeksi.

Katalonialaismedian mukaan Barcelonan seurajohto yllättyi Xavin päätöksestä. Sport kertoi keskiviikkona Joan Laportan pyytäneen Xavia jäämään joukkueen peräsimeen ensi kaudeksi.

Xavi ei ole kuitenkaan tiettävästi muuttamassa päätöstään, vaikka ilmoituksen jälkeen joukkueen tulokset ovatkin parantuneet huomattavasti.

Barcelonan ykköskärki Robert Lewandowski tiedostaa, ettei Barcelonan päävalmentajana työskentely ole varmasti helppoa.

– Xavi on valmentajamme loppukauden ajan. Meille on todella tärkeää olla keskittyneitä voidaksemme tehdä työmme. Ymmärrän tämän olleen vaikeaa aikaa Xaville. Hän on Barcelonan entinen pelaaja ja tämän seuran valmentajana oleminen on todella vaikeaa Xaville, koska hän on hyvin tunteellinen ihminen.

– Hänelle Barcelona on enemmän kuin seura. Ymmärrän myös sen, ettei tämä tilanne ole varmasti helppo hänen perheellekään. Nyt meidän on tehtävä yhdessä töitä, mentävä samaan suuntaan ja voittaa otteluita, Lewandowski totesi Barcelonan verkkosivuilla.

LUE MYÖS