Valioliiga on noussut vuosien saatossa selvästi maailman parhaaksi jalkapallosarjaksi – ainakin taloudellisessa mielessä. 

Valioliigan tv-sopimus on selvästi muita sarjoja suurempi. Muun muassa sen myötä valioliigaseuroilla on huomattavasti enemmän rahaa käytössä kuin muiden sarjojen seuroilla. Taloudellinen asema on auttanut valioliigaseuroja houkuttelemaan maailman suurimpia tähtiä Englannin kentille jo vuosikausien ajan.

Tänä päivänä Valioliigan pienimmilläkin seuroilla on siirtomarkkinoilla enemmän rahaa käytössään kuin Manner-Euroopan perinteisillä suurseuroilla.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas käväisi A Bolan haastattelussa. Tebas puhui La Ligan ja Valioliigan taloudellisista eroista. Tebasin mukaan espanjalaisseurat ovat kuitenkin ottaneet niskalenkin muiden maiden seuroista eurokilpailuissa.

– Jos lasketaan yhteen kaikkien seurojen pelaajabudjetit, on ne Valioliigassa noin 1,8 kertaa suuremmat kuin La Ligassa, mutta kyse ei ole vain taloudesta, vaan myös urheilusta. Viime vuosina espanjalaisseurat ovat voittaneet 60 prosenttia pelissä olleista europokaaleista. Tällä hetkellä Mestarien liigan pudotuspeleissä on neljä espanjalaisseuraa, ja vain kaksi englantilaisseuraa.

– Jalkapallossa kyse on urheilullisuudesta ja taloudesta. Ensimmäisessä olemme parhaita. Jälkimmäisessä Valioliiga on edellä, Tebas myönsi.

LUE MYÖS