FC Barcelona on ottanut Dani Alvesilta pois tittelin seuran legendana, kertoo Sport. Brasilian entinen maajoukkuepuolustaja tuomittiin Barcelonan tuomioistuimessa neljän vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen joulukuun 22. päivänä viime vuonna.

Alvesin asianajaja Inés Guardiola on ilmoittanut jalkapalloilijan leirin aikovan valittaa tuomiosta. Brasilialainen vangittiin jo tammikuussa 2023 ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ennen oikeudenkäyntiä.

Alves raiskasi 23-vuotiaan naisen yökerhossa vieraillessaan Barcelonassa joulukuussa 2022. Hän oli ennen tuomiotaan 13 kuukauden ajan määräaikaisessa vankeudessa.

Alves joutui tuomionsa lisäksi maksamaan uhrilleen 150 000 euroa korvauksia ja kattamaan hänen oikeudenkäyntikulut.

Alves, 40, pelasi urallaan kahdeksan- ja puolen vuoden ajan Barcelonassa kahden eri pestin aikana. Laitapuolustaja esiintyi yhteensä 408 ottelussa voittaen kolmesti Mestarien liigan, kuudesti La Ligan ja neljästi Copa del Reyn.

Legendan arvonimi on annettu katalonialaisseuran perustamisen jälkeen 102 Blaugranan paitaa kantaneelle pelaajalle. Jordi Alba, Sergio Busquets ja Gerard Piqué ovat liittyneet viimeisimpänä listalle.

LUE MYÖS!