Barcelona kohtasi Napolin keskiviikkoiltana Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Otteluparista on ennakoitu tasaista. Napoli ja Barcelona pelaavat ennakko-odotuksiin nähden surkeita kausia. Barcelona on La Ligassa kolmantena. Napoli on sen sijaan vasta yhdeksäntenä Serie A:ssa.

Barcelonan luottopelaajiin kuuluva İlkay Gündoğan käväisi La Vanguardian haastattelussa ottelun alla. Gündoğan kertoi muun muassa mielipiteensä Xavin lähdöstä. Xavi jättää Barcelonan päävalmentajan paikan kuluvan kauden jälkeen.

– Xavin päätös yllätti minut. En osannut odottaa sitä. Toivon, että olisin voinut tehdä enemmän hänen eteensä. Minulla on sellainen fiilis. Xavi oli avainasemassa sen suhteen, että päätin siirtyä Barcelonaan. Olen hyvin kiitollinen Xaville. Hän ajattelee perhettään, pelaajia ja seuraa ennemmin kuin itseään. Xavi rakastaa Barcelonaa.

Yksi Xavin korvaajaehdokkaista on saksalaisluotsi Hans-Dieter Flick. Parhaillaan työttömänä oleva Flick valmensi Gündoğania Saksan A-maajoukkueessa.

– Flick ei ole ainoastaan loistava tyyppi, vaan myös huippuvalmentaja. Hän on osoittanut sen muun muassa Bayernin triplamestaruudellaan. Hän saapui Saksan A-maajoukkueeseen hyvin vaikealla hetkellä, mutta oli koko ajan aito oma itsensä ja kunnioitan sitä todella paljon.

Gündoğan tiedostaa, ettei Barcelona kuulu Mestarien liigan voittajasuosikkeihin.

– Olen rehellinen. Mielestäni muilla joukkueilla on paremmat menestymismahdollisuudet ja enemmän kokemusta. Mutta jos etenemme puolivälieriin… Kuka odotti Internazionalen etenevän viime kaudella Mestarien liigan finaaliin? Olen realisti, mutta samalla tiedän, että tämä kilpailu on kaikille vaikea.

LUE MYÖS