Ousmane Dembélé pelasi Barcelonassa vuodet 2017-23.

Barcelona hankki Dembélén peräti 135 miljoonalla eurolla vain hetki sen jälkeen, kun Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen.

Laitahyökkääjä ei kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut vastaamaan valtaviin odotuksiin ja siirtyi lopulta viime kesänä PSG:hen.

Dembélé on Barcelonan seurahistorian toiseksi kallein hankinta. 

Ranskalaispelaaja sai vuosien saatossa huomattavasti kritiikkiä muun muassa elämäntavoistaan ja loukkaantumisherkkyydestään. Dembélé oli loukkaantumisten vuoksi sivussa reilusti yli sadasta ottelusta Barcelonassa.

Le Parisien haastatteli Dembéléä, joka kertoi ajastaan Kataloniassa.

– Kärsin paljon Barcelonassa. Kävin läpi hyvin vaikeita hetkiä. Vuosien saatossa kaikki muuttui lopulta parempaan suuntaan. Se on loogista evoluutiota nuoren ammattilaispelaajan kohdalla, joka koki paljon muutoksia. Rakastuin Barcelonaan Leo Messin, Pep Guardiolan ja Andrés Iniestan vuoksi. Unelmani toteutui, kun siirryin Barcelonaan.

Dembélé päätti lopulta palkata henkilökohtaisen kuntovalmentajan.

– Sen jälkeen monet asiat muuttuivat niin kentällä kuin elämässäni. Teemme yhdessä töitä harjoituksissa ja vapaapäivinä. Hän on kanssani täälläkin, Dembélé viittasi PSG:hen.

Dembélén mukaan PSG-luotsi Luis Enrique halusi hankkia hänet aikoinaan Barcelonaan. Enrique työskenteli Barcelonan päävalmentajana vuodet 2014-17.

– Suhteeni Enriquen kanssa on pitkälti samanlainen kuin Xavin kanssa. Xavi antoi minulle lukuisia vinkkejä ja luotti minuun todella paljon. Tunnen Enriquen pitkän ajan takaa. Hän halusi minut Barcelonaan, kun pelasin Rennesissä. Olen hyvin onnellinen siitä, että hän on valmentajani.

LUE MYÖS