Barcelona etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa. Xavi jättää seuran kesällä, joten Barcelonan on löydettävä pian hänelle korvaaja.

Katalonialaismedian mukaan Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on halukas palkkaamaan Hans-Dieter Flickin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Flickiä pidetään tällä hetkellä ykkössuosikkina Xavin korvaajaksi.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Deco kertoi Onzen haastattelussa, millaista valmentajaa seura hakee. Uuden valmentajan on ymmärrettävä, ettei Barcelona kykene hankkimaan huippupelaajia surkean taloudellisen tilanteensa vuoksi.

– Haluamme samanlaisen profiilin valmentajan kuin meillä on tällä hetkellä. Jonkun, joka kykenee sopeutumaan seuran tarpeisiin ja luottaa nuoriin kehittyviin pelaajiin. Hänen on ymmärrettävä, ettemme voi tehdä suuria hankintoja. Joukkueen on oltava tasapainoinen. Tarvitsemme valmentajan, joka ymmärtää, millainen Barcelona on. Hänen on myös ymmärrettävä realiteettimme. La Masiaan on aina luotettava.

Barcelonan B-joukkueen päävalmentaja Rafa Márquez on tarjoutunut nousemaan edustusjoukkueen päävalmentajaksi, mutta Decon mukaan se ei tule tapahtumaan.

– Hän tekee työtään ja kehittyy kakkosjoukkueen peräsimessä. Emme harkitse häntä edustusjoukkueen peräsimeen. Márquez kehittyy seuran sisällä, mutta hän olisi edustusjoukkueen päävalmentaja vain hätätapauksessa.

LUE MYÖS