Barcelonan entinen päävalmentaja Ronald Koeman ymmärtää täysin, miksi Xavi on kertonut, että hän ei viihdy Blaugranan peräsimessä.

Xavi korvasi Koemanin Barcelonan käskyttäjänä marraskuussa 2021 ja johdatti viime kaudella katalonialaiset La Ligan ja Supercopan mestariksi.

Tällä kaudella Barcelona ei ole kuitenkaan yltänyt samalle tasolle, ja Xavi kertoi hiljattain, että hän jättää päävalmentajan pestinsä ensi kesänä.

Viime viikolla Xavi sanoi, että hänellä on ”julma ja epämiellyttävä työ”. Seuralegenda kertoi kokevansa, että hänen työtään ei arvosteta, eikä hän pysty nauttimaan siitä epäinhimillisten vaatimusten takia.

– Sama tulee tapahtumaan [seuraavalle valmentajalle]. Tämä on ongelma, kommentoi Xavi.

– Unelmani oli valmentaa Barçaa, voittaa ja pelata hyvää jalkapalloa. Olen ylpeä siitä, mitä olen tehnyt, ja minulla on puhdas omatunto. Neuvoni seuraajalleni olisi nauttia siitä, mutta se on mahdotonta.

Koeman on Xavin tavoin edustanut Barcelonaa pelaajana ja valmentajana, ja hän ymmärtää täysin, mistä seuraajansa puhuu.

– On paljon hauskempaa olla Barcelonan pelaaja kuin valmentaja. Kärsin [Barcelonan valmentajana] paineista ja stressistä. Se on vaikein työ, jossa olen koskaan ollut, kommentoi Koeman ESPN:lle.

– Ymmärrän kyllä Xavia. Minun tapaukseni eroaa Xavin vastaavasta siinä mielessä, että minulla oli konflikti puheenjohtajan kanssa. Hänen tapauksessaan, katalonialaisena ja seuran kasvattina, hän on myös huomannut, että pelaajana oleminen on paljon hauskempaa ja kauniimpaa kuin valmentajana oleminen.

Koeman allekirjoittaa Xavin näkemyksen siitä, että media repii kaikki Barcelonan valmentajat riekaleiksi pienistäkin virheistä. Hollantilaisluotsi uskoo, että Xavi ei ehkä osannut varautua niin kovaan myllytykseen valmennettuaan aiemmin ainoastaan Qatarissa.

– Kaikella kunnioituksella, Xavi valmensi Qatarissa ja liittyi sitten Barcelonaan. Siellä (Qatarissa) kaikki tuotiin hänelle tarjottimella.

– Häntä on aina ylistetty, mutta nyt hän näkee asian toisen puolen. Media osoittaa sinua aseella, eikä seuran poliittinen tilannekaan ole mukava.

– Ongelma on seuran johdossa. Heidän on varmistettava, että valmentaja pystyy toimimaan hyvin. Minä en ole ollut henkinen riekale, mutta olen kärsinyt Barcelonan aiheuttamista paineista ja stressistä.

LUE MYÖS!