Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että hänen joukkueensa joutui kärsimään meneillään olevasta Negreira-tapauksesta, kun hyökkääjä Vitor Roque ajettiin lauantaina lyhyessä ajassa suihkuun.

Roque, 18, tuli Alavésia vastaan kentälle 59. minuutilla ja vastasi Barcelonan viimeisestä maalista 3-1-voitosta. Brassihyökkääjän ottelu päättyi kuitenkin jo 72. minuutilla hänen saatua kaksi keltaista korttia lyhyen ajan sisällä.

Ensimmäisessä tilanteessa Roque sai varoituksen, kun hän osui linjan taakse juostessaan Alavésin puolustajaan, joka jäi pitelemään kasvojaan. Toinen kortti taas tuli siitä, kun Roque kurotti palloon, mutta osuikin vastaan liukuneen Rafa Marínin sääreen.

Xavi vihjasi pelin jälkeen, että Barcelona maksaa hintaa Espanjan jalkapalloa kuohuttavasta Negreira-tapauksesta.

– Kaikki ovat nähneet sen taas. Minun ei tarvitse sanoa sitä, mutta pyydän vain, että meidän annetaan kilpailla, kommentoi Xavi Athleticin mukaan.

– En sano enää mitään tuomareista. Tämänpäiväinen virhe (Roquen kohdalla) oli jälleen räikeä. Uskon, että maksamme edelleen Negreiran tapauksen hintaa. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että tämä johtuu siitä. Mutta tästä lähtien en puhu heistä (tuomareista) enempää.

Mistä on kyse?

Viime vuoden maaliskuussa Barcelonaa vastaan nostettiin syytteet korruptiosta liittyen maksuihin, joita seura suoritti Espanjan erotuomarikomitean entiselle varapuheenjohtajalle Jose Maria Enriquez Negreiralle vuosina 2001-2018.

Barcelona on kiistänyt kaikki väärinkäytökset, mutta seura on myöntänyt, että se maksoi 8,4 miljoonaa euroa Negreiran omistamalle Dasnil 95 -yhtiölle vuosina 2001-2018.

Katalonialaisseura on kuvaillut Negreiran yritystä ”ulkopuoliseksi tekniseksi konsultiksi”, jolle maksettiin ammattituomareihin liittyvien videoraporttien laatimisesta ”tavoitteena täydentää valmennusjohdon tarvitsemia tietoja”. Barcelona on kiistänyt, että maksuilla olisi tavoiteltu suosiollisia tuomaripäätöksiä.

B/R Football

@brfootball
59'—Roque subs on
63'—Roque scores
67'—Roque gets a yellow
72'—Roque sent off after second yellow

Eventful cameo from Vitor Roque 🙃

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!