Real Madrid ja Barcelona ovat olleet jo vajaan kolmen vuoden ajan mukana Superliiga-projektissa.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez ja Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ovat suunnitelleet Superliigaa ja haluavat viedä seuransa sinne.

Kaksikon ongelma on tosin pysynyt jo pitkään samanlaisena. Nimittäin muut Euroopan kärkiseurat eivät ole enää kiinnostuneita liittymään projektiin.

Euroopan kärkiseurat julkaisivat Superliiga-projektin huhtikuussa 2021, mutta vain muutamaa päivää myöhemmin Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta lukuun ottamatta kaikki seurat olivat hylänneet projektin kannattajien tyrmäävän vastaanoton jälkeen. Sittemmin myös Juventus on jättänyt projektin.

Getafen puheenjohtaja Ángel Torres otti kantaa Superliiga-projektiin AS:n haastattelussa.

– Superliiga pilaisi jalkapallon. Se lopettaisi jalkapallon kokonaan, koska lopulta kyllästyisit katsomaan Real Madridin ja Manchester Unitedin välistä ottelua seitsemän kertaa kaudessa. Silloin tuollaisista otteluista häviäisi kaikki fiilis. Ja samalla Superliiga tappaisi kaikki meidät pienet seurat. Sitä on ajateltava uudelleen. Superliiga jää olemattomaksi. Olen varma siitä. Ei Superliigasta tule mitään, Torres vakuutti.

LUE MYÖS