Athletic Bilbao eteni keskiviikkona Copa del Reyn välieriin kaatamalla Barcelonan kotikentällään 4-2 jatkoajan jälkeen.

Kotijoukkue sai täydellisen alun peliin, kun se pääsi karkumatkalle heti ensimmäisellä minuutilla. Pallo jäi pomppimaan keskityksen jälkeen Barcelonan rangaistusalueelle, kunnes Gorka Guruzeta vei isännät johtoon.

Barcelona tuli tasoihin 26. minuutilla, kun toisessa päädyssä sählättiin. Robert Lewandowski pääsi väliin puolustajan purkuyritykseen ja pallo meni puolalaiskärjen jalasta verkkoon.

Vierasjoukkue otti johdon itselleen vielä avausjaksolla. Barcelona pääsi väliin Athleticin pitkään avaukseen ja pallo pelattiin Lamine Yamalille, joka eteni vauhdilla vetopaikalle ja tykitti pallon sisään.

Athletic tuli rinnalle heti toisen jakson alussa. Nico Williamsin nappikeskitys tavoitti Oihan Sancetin, joka pääsi vapaasti puskemaan pallon verkkoon.

Voittajaa ei saatu selville varsinaisen peliajan puitteissa, joten vuorossa oli jatkoaika. Athletic iski voittomaalin 107. minuutilla. Kotijoukkue riisti pallon ja hyökkäsi nopeasti vastaan. Peliväline toimitettiin Iñaki Williamsille, jonka ensimmäinen yritys osui tolppaan, mutta hän pääsi itse viimeistelemään paluupallon sisään.

Hieman ennen loppuvihellystä myös nuorempi Williams sai nimensä maalintekijöiden listaan, kun Nico nosti pallon ulkosyrjällään takanurkkaan.

Athletic Bilbaon lisäksi Copan neljän parhaan joukossa ovat Mallorca ja Real Sociedad. Viimeinen välieräjoukkue selviää torstaina Atlético Madridin ja Sevillan kohtaamisessa.