Atlético ja Real Madrid iskivät torstai-iltana yhteen Copan yksiosaisessa neljännesvälieräottelussa Metropolitanolla.

Atlético voitti jatko-otteluun edenneen kamppailun 4-2, ja eteni puolivälieriin. Real Madrid putosi Copasta.

Kauden kolmannen derbyn avausjakso oli tasainen. Kummatkin kykenivät luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan. Samu Lino siirsi Atléticon johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa. Lino iski takatolpalta ottelun avausmaalin.

Real Madrid nousi tasoihin juuri ennen taukoa. Jan Oblak ohjasi pallon vahingossa omaan maaliin epäonnistuttuaan vastaantulossaan keskitykseen. Tauolle mentiin 1-1-lukemissa.

Atlético nappasi johtoaseman itselleen toistamiseen onnekkaasti toisen jakson alussa. Pallo kimposi Real Madridin pelaajien kautta maalin edessä kärkkyneelle Álvaro Moratalle, eikä madridilaiskärki erehtynyt. Morata viimeisteli kauden 18. maalinsa.

Atlético johti ottelua aina 82. minuutille saakka, kunnes vaihdosta kentälle tullut Joselu puski Real Madridin tasoihin niin ikään maalin edustalta. Kamppailu eteni siten jatko-otteluun. Real Madrid iski varsinaisella peliajalla pallon kahdesti Atléticon ylärimaan.

Viime viikolla Atléticon seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi noussut Antoine Griezmann iski ottelun voittomaalin 100. minuutilla. Griezmann nousi laidaltaan, ohitti pallon menettäneen Viníciuksen ja tälläsi pelivälineen pienestä kulmasta maalin kattoon. 3-2. Vielä jatko-ottelun loppuhetkillä Atléticon oma kasvatti Rodrigo Riquelme viimeisteli loppulukemat 4-2:een.