Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä keskikenttäpelaaja Arda Güleriä kohtaan, joka sai lauantaina viimein debyyttinsä.

Güler, 18, siirtyi Madridiin viime kesänä Fenerbahçesta 20 miljoonan euron siirtosummalla, joka voi kasvaa vielä 10 miljoonalla bonusten myötä.

Turkin superlupaus joutui kuitenkaan odottamaan debyyttiään yli puoli vuotta, koska hänellä on ollut käsittämättömän huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Güler kävi elokuussa polvileikkauksessa, ja hän on sen jälkeen kärsinyt myös kahdesta lihasvammasta.

Lauantaina nuorukainen pääsi viimein pukemaan Los Blancosin pelipaidan päälle, kun Madrid kaatoi Arandinan vieraskentällä Copa del Reyssa 3-1. Nuorukainen sai tililleen noin 60 minuuttia.

– Hän pelasi hyvän tunnin. Hän ei tietenkään ole vielä parhaassa fyysisessä kunnossa. Tärkeintä oli, että hän tottuu pelaamaan joukkueen kanssa ja pääsee näyttämään osaamistaan, kommentoi Ancelotti Athleticin mukaan.

– On oltava kärsivällinen. Hän näytti ensimmäisellä jaksolla, kuinka laadukas pelaaja hän on. Tärkeintä on, että hän on tullut takaisin.

– Hänellä on persoonallisuutta ja luonnetta, se pitää paikkaansa. Se on hyvä asia. Hän erottuu muista etenkin laatunsa puolesta, mutta Real Madridissa pärjäämiseen tarvitaan luonnetta.

Nähtäväksi jää, lähteekö Güler vielä lainalle tässä kuussa. Hän sanoi kesällä, että aikoo jäädä Madridiin taistelemaan peliajasta, mutta viime päivinä häntä on viety huhuissa muun muassa Villarrealiin.

Arda Güler

@10ardaguler
I'm very happy to have worn this legendary jersey and won my first match. The first of many beautiful days… VAMOS!🤍

Linkki twiittiin.