Barcelona pelaa ailahtelevaa kautta. 

Xavin miehistö on parhaillaan neljäntenä La Ligassa. Real Madrid ja Girona ovat karanneet seitsemän pisteen päähän Barcelonasta. Tasapisteissä oleva Atlético on maalieronsa myötä kolmantena.

Barcelonan avainpelaajiin lukeutuva Frenkie de Jong myönsi NOS:n haastattelussa, ettei joukkue pelaa odotusten mukaista kautta La Ligassa.

– Emme ole suoriutuneet hyvin La Ligassa. Se on fakta. Kautta on kuitenkin vielä puolet pelaamatta, eikä sitä koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Voitimme kuitenkin Mestarien liigan lohkomme. Vielä on paljon pelattavaa. 

De Jong on edustanut Barcelonaa neljän ja puolen vuoden ajan. Keskikenttäpelaaja ei ole juhlinut Mestarien liigan voittoa Kataloniassa. Barcelonan edellisestä Mestarien liigan voitosta on vierähtänyt vajaat yhdeksän vuotta.

– Jalkapalloilijana haluat voittaa suurimpia pokaaleja. En ole vielä voittanut niitä pokaaleja, joita haluaisin voittaa, enkä ole se pelaaja, joka haluan olla. Vielä on parannettavaa ja minulla on aikaa kehittyä. Toivottavasti se tapahtuisi mahdollisimman nopeasti.