Álvaro Morata pelasi aikoinaan Atléticon junioriakatemiassa. Morata edusti juniori-ikäisenä myös Getafea ja Real Madridia.

Nykyään Atléticon edustusjoukkueessa pelaava Morata, 31, palasi seuraan tammikuussa 2019. Morata pelasi Atléticossa puolentoista vuoden ajan ennen kahden vuoden mittaista lainaa Juventukseen. Morata palasi Atléticoon kesällä 2022.

Kenties uransa parasta kautta pelaava Morata on viimeistellyt 23 otteluun 14 maalia. Morata on muodostanut etenkin Antoine Griezmannin kanssa todellisen tehokaksikon.

AS haastatteli Morataa, joka kertoi, ettei juurikaan keskustellut Atléticoa kannattavan isoisänsä kanssa, kun hyökkääjä siirtyi Real Madridiin juniorina.

– Nyt hän jälleen puhuu minulle. Hän lopetti minulle puhumisen, kun siirryin Real Madridiin. Hän on todella suuri Atléticon kannattaja. Voit vain kuvitella, miten joulun viettäminen yhdessä sujui niinä vuosina… Hän on kuitenkin onnellinen siitä, että palasin kotiin, eli Atléticoon.

– Minulla oli aikoinaan mahdollisuus siirtyä Atléticoon, mutta se oli niin vaikeasti toteutettavissa, että käytännössä se oli mahdotonta. Sanoin nuorempana Diego Simeonelle, että haluaisin pelata hänen alaisuudessaan. Ihmiset eivät välttämättä tiedä sitä.

Atlético oli pitkään Moratan kintereillä, mutta paluu seuraan toteutui vasta talvella 2019.

– Idea paluusta Atléticoon oli aina hengissä, mutta vaikutti siltä, ettei se koskaan tapahtuisi. Kun pelasin Chelseassa ja kuulin mahdollisuudesta siirtyä Atléticoon, ei minun pitänyt edes miettiä sitä. Minulla oli muitakin mahdollisuuksia. Olisin voinut jäädä Lontooseen ja voittaa Chelsean kanssa Eurooppa-liigan samana keväänä, mutta halusin siirtyä Atléticoon.