Barcelona ja Girona iskevät yhteen sunnuntai-iltana La Ligan huippuottelussa. 

Loistavan syyskauden pelannut Girona lähti viikonlopun kierrokselle sarjan jaetulta kärkipaikalta. Girona on kerännyt neljä pistettä Barcelonaa enemmän.

Barcelona lainasi kesällä Pablo Torren ja Eric Garcían Gironaan. Torren lainasopimuksessa on pykälä, joka estää häntä pelaamasta Barcelonaa vastaan. García saa sen sijaan pelata illan ottelussa. Hänet on nimetty joukkueensa avauskokoonpanoon.

Barcelonan päävalmentaja Xavi tiedostaa, miksi pelaajien lainasopimuksiin sisällytetään pykäliä, jotka estävät heitä pelaamasta omia seurojaan vastaan.

– Mielestäni se on looginen ratkaisu. Katsokaa, miten Atléticolle kävi João Félixin kanssa. Miltä sellainen tuntuisi meistä? Sinun pelaajasi ei koskaan voi pelata sinua vastaan. Laittaisin kaikille heille samanlaiset sopimuspykälät.

– Minusta ei ole loogista, että oma pelaajasi pelaa sinua vastaan. Hän on siinä tapauksessa ekstramotivoitunut, kuten näimme Félixin kanssa. Ericin kanssa emme saaneet sitä sopimuspykälää mukaan lainaan, Xavi summasi.