Barcelona voitti sunnuntaina Atlético Madridin La Ligassa 1-0 João Félixin osumalla.

Félix, 24, pelaa Barcelonassa tämän kauden lainalla juurikin Atléticosta, jossa hänellä on sopimus kesään 2029 saakka. Se ei kuitenkaan estänyt portugalilaistaituria tuulettamasta maaliaan emoseuraansa vastaan.

Hyökkääjän lainasopimukseeen ei ole kirjattu osto-optiota tai -velvoitetta, mutta kaikki viittaa siihen, että Félix ei palaa Atlétiin tämän kauden jälkeen. Lehtitietojen mukaan Barcelona on kiinnostunut hankkimaan hänet, mutta jos katalonialaisilla ei ole siirtoon varaa, Félixille etsittäneen joka tapauksessa uusi osoite.

Portugalin maajoukkuehyökkääjän ja Atlétin välillä on poltettu siltoja jo jonkin aikaa. Niistä kenties merkittävin paloi jo kesällä, kun Félix ilmoitti julkisesti, että hän haluaa siirtyä Barcelonaan.

Sunnuntain ottelun alla pari Atlétin pelaajaa luetteli mediassa syitä sille, miksi Félixin ura Madridissa ei lähtenyt lentoon. Portugalilaishyökkääjä pääsi näpäyttämään entisiä joukkuekavereitaan iskemällä kärkikamppailun ratkaisevan osuman.

Ottelun jälkeen Félix sanoi, että hän yrittää olla kiinnittämättä huomiota ympärillään vellovaan keskusteluun.

– Minusta puhutaan joka viikko. Olen joka viikko puheenaihe lehdissä, mutta pysyttelen rauhallisena, kommentoi Félix Marcan mukaan.

– Tuuletukseni oli minulle vapautus kaikesta siitä, mitä koin viime kesänä.

– En kuuntele, mitä minusta puhutaan. Yritän vain paiskia töitä ja kehittyä. Minun on sanottava kiitos Barcelonalle, sillä he ovat ottaneet minut vastaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoi, että myös hän pyysi Félixiä sulkemaan melun ulkopuolelle ja keskittymään ainoastaan peliin.

– Olen iloinen hänen puolestaan. Näen hänet iloisena, ja sillä on iso merkitys. Käskin hänen olla rauhallinen, koska tällainen lisämotivaatio voi välillä rasittaa pelaajaa, sanoi Xavi viitaten Félixin peliin emoseuraa vastaan.

– Olen iloinen siitä, että hän on joukkueessani.

Barcelona on 15 kierroksen jälkeen La Ligassa kolmantena, neljä pistettä perässä Real Madridia ja Gironaa. Atlético Madrid taas on neljäntenä ja kolme pistettä perässä Barcelonaa, mutta se on pelannut ottelun vähemmän.

ESPN FC

@ESPNFC
Earlier this week, Antoine Griezmann said João Félix "lacked the consistency" to succeed at Atlético Madrid.

Saúl Ñiguez also said Félix "could have done things" better at the club.

Today, Félix responded by scoring the winner for Barcelona against his parent club 🥶

Linkki twiittiin.