Paine Barcelonan päävalmentaja Xavin niskassa kasvoi lauantaina, kun se jäi 1–1-tasapeliin Rayo Vallecanoa vastaan. Kaksi tappiota edellisessä viidessä ottelussaan kärsinyt joukkue on La Ligan sarjataulukossa neljäntenä, neljä pistettä kärkipaikalle noussutta Real Madridia jäljessä.

LUE MYÖS: Barcelona menetti taas samalle vastustajalle pisteitä – näin kommentoi Xavi

LUE MYÖS: Xavi kyseenalaisti Barcelonan asenteen ja huuteli pilkun perään: ”Teidän mielestänne minä etsin tekosyitä”

Heikkovireisellä Blaugranalla on edessään ratkaiseva taival, joka voi pudottaa sen pois mestaruustaistosta ja vaarantaa jatkohaaveet Mestarien liigassa, kun se valmistautuu kohtaamaan Porton, Atletico Madridin ja Gironan tulevina viikkoina.

Haasteelliseen asetelmaan ei varsinaisesti auta kireä tilanne, johon Xavin kerrotaan ajautuneen urheilutoimenjohtaja Decon kanssa.

Cadena SERin mukaan Decon olin määrä esiintyä TV3:n haastattelussa sunnuntai-iltana. Hän kuitenkin perui osallistumisensa ilman minkäänlaista syytä, jättäessä täten väliin tilaisuuden tukea Xavia julkisesti.

– Sille, ettei hän osallistunut (ohjelmaan), on syynsä, artikkelissa tiivistetään.

Kun Deco nimitettiin seuran johtoportaaseen, kertoivat kumpikin heidän suhteensa olevan vahvalla pohjalla. Tiettyjä jännitteitä on kuitenkin alkanut ilmetä.

Xavi ei ensinnäkään halunnut João Felixiä joukkueeseensa tänä kesänä, kun taas Deco ja presidentti Joan Laporta halusivat, minkä myötä portugalilainen saapui Barcelonaan.

Gavin vakavan polvivamman jälkeen Xavi oli puolestaan sitä mieltä, että Barcelonan pitäisi käyttää kaikki resurssit keskikentän korvaajan löytämiseen. Deco totesi kuitenkin viikonloppuna, että he yrittävät sen sijaan aikaistaa Brasiliasta saapuvan Vitor Roquen, 18, sopimusta tammikuulle.

On myös todettu, että entinen urheilujohtaja Jordi Cruyff ja entinen jalkapallojohtaja Mateu Alemany olivat molemmat Xavin vahvoja liittolaisia Barcelonan hierarkiassa. Kaksikon lähdettyä seurasta, on espanjalaistaktikon kuitenkin vastattava Decolle ja Laportalle.

Xavin kohdalla ei vielä puhuta potku-uhasta, vaikka kulisseissa kuohuukin. Seuraavat kolme suuren panoksen ottelua voivat kuitenkin olla hyvinkin ratkaisevia hänen tulevaisuutensa kannalta.