Barcelonan vaikeat viikot jatkuivat lauantaina, kun joukkue jäi Rayo Vallecanon vieraana 1-1-tasapeliin.

Unai López vei avausjaksolla isännät johtoon Vallecasissa, mutta Barcelona tuli toisella puoliskolla tasoihin Florian Lejeunen omalla maalilla.

Barcelona on voittanut viidestä edellisestä pelistään vain kaksi, ja La Ligan hallitsevaa mestaria on kritisoitu heikoista esityksistä myös voitollisissa peleissään.

Lauantain tulos jätti Barcelonan (31p) neljänneksi, tasapisteisiin kolmantena majailevan Atlético Madridin kanssa, joka on pelannut ottelun vähemmän. Piikkipaikan Girona (34) ja toisena oleva Real Madrid (32) pelaavat 14. kierroksen ottelunsa sunnuntaina ja maanantaina, joten kärkikaksikko saattaa karata Blaugranalta entistä enemmän.

Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoi pelin jälkeen, että hänen joukkueensa kärsii asenneongelmasta.

– Meidän on voitettava nämä pelit, jos haluamme voittaa tämän liigan. Jos me haluamme voittaa mestaruuksia, meidän on muutettava mentaliteettimme. Meidän on oltava itsekriittisiä. Mestaruudet voitetaan ottamalla tuloksia tällaisilta kentiltä. Meidän on herättävä ja kehityttävä, sanoi Xavi Athleticin mukaan.

– Toisella puoliajalla mentaliteettimme oli parempi, mutta silloin oli jo hieman myöhäistä. Sitä asennetta tarvitaan ensimmäisestä minuutista lähtien.

– Me voitimme La Ligan ja Supercopan, mikä on alitajuisesti vaikuttanut meihin [negatiivisesti], emmekä voi hyväksyä sitä.

Xavin mielestä myös huonolla tuurilla oli roolinsa lauantain ottelussa. Barça-luotsin mukaan hänen joukkueelleen olisi pitänyt viheltää viime hetkellä pilkku Raphinhaan kohdistuneesta rikkeestä.

– Teidän mielestänne minä etsin tekosyitä, mutta se oli selkeä pilkku.

– Meillä ei ole yhtään tuuria tällaisissa päätöksissä, ja monet tilanteet menevät meitä vastaan.

– Me pudotimme pisteitä, koska emme pelanneet hyvin ensimmäisellä jaksolla. Mutta jos minulta kysytään, meille olisi kuulunut pilkku.

433

@433
Barcelona drop points at Rayo for the third season in a row 🫳⚡️

Linkki twiittiin.