Barcelonan ehdottomiin luottopelaajiin lukeutuva Gavi on loppukauden sivussa pelikentiltä.

Gavi sai viime sunnuntaina vakavan polvivamman. Nuorukaisen oikean polven eturistisiteet repesivät ja lisäksi pelaaja loukkasi polvensa nivelkierukkaa. Gavin on määrä olla sivussa pelikentiltä noin 9-10 kuukautta.

Maaottelussa tullut vamma on herättänyt paljon puhetta varsinkin Kataloniassa, sillä Espanja oli jo varmistanut EM-kisapaikkansa ennen sunnuntaista Georgia-ottelua. Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis de la Fuente nimesi silti Gavin avauskokoonpanoonsa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi otti perjantaisessa lehdistötilaisuudessa kantaa Gavin loukkaantumiseen.

– Minun ja de la Fuenten välit ovat todella hyvät. Puhuimme tiistaina. En näe ongelmaa siinä, miten hän peluutti pelaajia, vaan ennemminkin ottelukalenterissa. Kalenteri on hyvin vaativa ja se on suurin syy Gavin loukkaantumiseen. Niin paljon otteluita ja peliminuutteja… Puhumme Decon kanssa siitä, mitä teemme, mutta toistaiseksi ei ole mitään ilmoitettavaa. Minulla ei ole minkäänlaista ongelmaa De la Fuenten kanssa.

Xavi kärsi aikoinaan itsekin vakavan polvivamman. Valmentaja tiedostaa, miten tärkeää polven kuntoutus on.

– Puhuin Gavin kanssa, koska sain aikoinaan samanlaisen vamman ja se kasvatti minua ihmisenä. Se auttoi minua pitämään enemmän huolta kropastani ja elämään ammattilaisen elämää. Sanoin Gaville, että kuntouminen on kaikki kaikessa, eikä hän voi jättää ainuttakaan päivää välistä. Puhumme polvesta, joten on todella tärkeää, ettei yksikään kuntoutumispäivä jää väliin.