Jude Bellingham siirtyi kesällä Borussia Dortmundista Real Madridiin noin sadalla miljoonalla eurolla.

Bellingham, 20, on pelannut loistavan syyskauden Real Madridissa. Monipuolisuudestaan tunnettu keskikenttäpelaaja on iskenyt 14 otteluun 13 maalia ja antanut lisäksi kolme maalisyöttöä.

Vain harva osasi odottaa yhtä maalirikasta syyskautta. Bellingham on enää yhden maalin päässä viime kauden maalisaldostaan, vaikka pelattuja otteluita on noin 30 vähemmän.

Saksalaislegenda Lothar Matthäus ei osannut odottaa Bellinghamilta näin tehokasta kautta. Matthäusin mukaan osasyy maalirikkaaseen kauteen on myös paremmat joukkuetoverit.

– Hän pelaa eri tavalla Real Madridissa. Dortmundissa hän oli koko joukkueen johtaja ja joutui niin nuorena kantamaan paljon paineita niskassaan. Muut joukkueet ajattelivat Dortmundin heikentyvän valtavasti Bellinghamin lähtiessä. Real Madridilla on sen sijaan 7-8 Bellinghamin tasoista pelaajaa, vaikka he ovatkin vahvuuksiltaan erilaisia yksilöitä.

– Bellinghamille on helpompaa pelata Real Madridissa kuin Dortmundissa, sillä hänen nykyiset joukkuetoverinsa ovat parempia. Olen yllättynyt Bellinghamin maalimäärästä, Matthäus totesi Daily Mailille.