Real Madridin brasilialaishyökkääjä Rodrygo Goes sanoo, että häntä solvattiin sosiaalisessa mediassa rasistisesti hänen riideltyä maaottelussa Lionel Messin kanssa.

Argentiina voitti tiistaina Brasilian 1-0 Rio de Janeirossa. Kyseessä on Brasilian historian ensimmäinen kotitappio MM-karsinnoissa.

Peli alkoi lähes puoli tuntia myöhässä, koska poliisi otti yhteen kannattajien kanssa.

Kotijoukkueen kannattajat ja argentiinalaisfanit ryhtyivät tappelemaan toisessa päädyssä kansallislaulujen aikana, minkä vuoksi brasilialaiset poliisit hyökkäsivät vierailijoiden kimppuun pampuilla. Vieraskannattajat vastasivat repimällä istuimia ja heittelemällä niitä poliiseja kohti.

Rodrygo, 22, ja Messi, 36, nähtiin käymässä kentällä kiivasta sanaharkkaa. Fox Sportsin mukaan Rodrygo kutsui Argentiinan pelaajia ”pelkureiksi”, koska he halusivat mennä pukuhuoneeseen katsomotappelujen takia. Messi taas nimitteli Rodrygoa ”pikkulapseksi” ja käski brassia pitämään ”turpansa kiinni”.

Ottelun jälkeen Rodrygo kertoi saaneensa apina- ja banaanihymiöillä varustettuja viestejä somessa.

– Rasistit ovat aina töissä. Sosiaalisen median tileilleni on tunkeutunut loukkauksia ja kaikenlaista hölynpölyä. Se on siellä kaikkien nähtävillä!

– Jos emme tee sitä, mitä he haluavat, jos emme käyttäydy niin kuin heidän mielestään pitäisi, jos pukeudumme johonkin, mikä ärsyttää heitä, jos emme laske päätämme, kun he hyökkäävät kimppuumme, jos valtaamme tiloja, jotka heidän mielestään kuuluvat vain heille, rasistit toteuttavat rikollista käyttäytymistään.

– Harmi heidän kannaltaan. Me emme lopeta!

Rodrygo Goes

@RodrygoGoes
Os racistas estão sempre de plantão. Minhas redes sociais foram invadidas com ofensas e todo tipo de absurdo. Está aí pra todo mundo ver!

Se não fazemos o que eles querem, se não nos comportamos como eles acham que devemos, se vestimos algo que os incomoda, se não baixamos a…

Linkki twiittiin.