Slovenia pelaa ensi kesän EM-lopputurnauksessa. 

Slovenia varmisti kisapaikkansa maanantaina voitettuaan Kazakstanin 2-1. Slovenialle riitti tappion välttäminen kisapaikan varmistamiseen.

Slovenia oli edellisen kerran mukana EM-lopputurnauksessa kesällä 2000.

Slovenian A-maajoukkueen tähti Jan Oblak pääsee ensimmäistä kertaa mukaan arvoturnaukseen. Maailman parhaimpiin maalivahteihin vuosikausien ajan lukeutunut Oblak on edustanut Atléticoa kesästä 2014 lähtien.

Oblak kertoi maanantaisen ottelun olleen koko uran tärkein.

– En tiedä, mitä sanoa. Odotimme tätä hermostuneena ja lopulta kaikki sujui hyvin. Onnistuimme pääsemään mukaan EM-kisoihin vuosien tauon jälkeen. Teimme niin kovasti töitä ja viimein saavutimme tämän. Olemme niin onnellisia.

– Slovenia ansaitsi tämän kisapaikan. Emme mene Saksaan vain osallistumaan kisoihin. Mielestäni voimme tehdä kisoissa suuria asioita. Olen ikionnellinen ja niin ylpeä. Minulle tämä oli urani suurin ottelu.