Barcelonan institutionaalisen osaston johtaja Elena Fort on kiistänyt, että Camp Noun stadionin kunnostustöitä tekeviä työntekijöitä käytettäisiin hyväksi.

Hiljattain julkaistiin dokumentti, jossa useat työntekijät kertovat työpaikan väärinkäytöksistä, kuten ylityöstä ja laittomasta palkasta. Aktiivisesti Camp Noulla työskentelevät ihmiset puhuivat haastatteluissa nimettöminä.

Fort kiisti El Periódicon haastattelussa väitteet ”kategorisesti”.

– Jos meille olisi tullut valitus, olisimme toimineet. Tietenkin.

– Työsuojelutoimisto ei myöskään ole aloittanut tapausta. Sisäisissä prosesseissamme ei myöskään ole havaittu mitään sellaista, mikä viittaisi siihen, että kyseessä olisi jonkinlainen väärinkäytös.

Yksi valituksista on ollut, että olosuhteet työmaan ympärillä eivät ole turvalliset.

– Työsuojelutoimisto on tehnyt heille kolme yllätystarkastusta, mikä on paljon enemmän kuin missään tämänkaltaisessa työssä viimeisten viiden kuukauden aikana. Ja näissä tarkastuksissa on todettu jonkinlainen tarve korjata pieniä asioita. Uskoakseni ne liittyivät aidan korkeuteen, joitakin hyvin pieniä asioita.

Fort uskoo, että yksittäisissä palkka-asioissa kyse on ollut pikemminkin huolimattomuudesta kuin tahallisesta huonosta kohtelusta. Hän totesi myös, että työtunnit ja -ehdot, joista raportissa valitetaan, ovat asioita, joista työntekijät ovat sopineet.

– [Tutkinnassa] on viisi palkkakuittia, kun niitä on yli 2 000 koko työn suorittamisen aikana. Ja yksi asia on se, että palkkakuiteissa voi olla virhe. Tutkimme sitä parhaillaan. Mutta kaikki sopimukset menevät sosiaaliturvan kautta. Yksikään tehty sopimus ei ole alle sovittujen ehtojen. Rakennusurakoissa työtä tehdään sopimuksen mukaan kuutena päivänä viikossa, enintään 12 tuntia.

Barcelona pelaa kunnostustöiden ajan kotiottelunsa Olímpic Lluís Companys -stadionilla, seitsemän kilometrin päässä Camp Nousta.

El Periódico

@elperiodico

El Periódico

@elperiodico
🗣️Trabajar en las obras del Camp Nou y vivir en la pobreza: "Nos toca aguantar, no hay otra opción"

La mayoría de ellos malvive en la pobreza, a pesar de trabajar más de 50 horas semanales

✍️ Por @ElisendaColell, @manu_mitru y Jordi Otix
elperiodico.com/es/sociedad/20…
elperiodico.com

Trabajar en las obras del Camp Nou y vivir en la pobreza: "Nos toca aguantar, no hay otra opción"

Trabajadores de las obras del Camp Nou denuncian "explotación laboral"

🗣️ ENTREVISTA | Elena Fort, responsable del Espai Barça: "No tenemos 2.000 trabajadores durmiendo en la calle; las cosas funcionan"

✍️ Por @FCabezas78
📹 @manu_mitru y Jordi Otix
🔗 elperiodi.co/83stn

Linkki twiittiin.