Atlético-kapteeni Koken nykyinen sopimus kasvattajaseuransa kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Viikonloppuna 600. ottelunsa Atléticon edustusjoukkueessa pelaava seuralegenda käväisi Marcan haastattelussa ja puhui muun muassa tulevaisuudestaan. Atléticon kaikkien aikojen otteluennätystä hallussaan pitävä keskikenttäpelaaja haluaisi pelata tulevaisuudessakin kasvattajaseurassaan.

– Kaikki tietävät ideani. Olen ollut tässä seurassa kuusivuotiaasta lähtien ja haluan jatkaa Atléticossa. Tiedän seuran taloudellisen tilanteen ja olen ollut aina ensimmäisenä auttamassa, kun tarve vaatii.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Haluan jatkaa ja olen sanonut sen aina, mutta kyse ei ole vain minusta. En halua olla missään vaiheessa riippakivi seuralle. Haluan olla tärkeä pelaaja, saada tulevaisuudessakin peliaikaa ja nauttia siitä, mitä teen. Pelaan hyvällä tasolla.

Tammikuussa 32 vuotta täyttävä Koke on pelannut valtaosan ammattilaisurastaan Diego Simeonen alaisuudessa. Simeone saapui Atléticon peräsimeen joulukuussa 2011. Simeone allekirjoitti hiljattain Atléticon kanssa kesään 2027 ulottuvan jatkosopimuksen.

– Sen lisäksi, että hän on valmentajani, niin hän on minulle myös kuin isä. Simeone on aina tukenut minua vaikeina hetkinä ja luottanut minuun heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Minä olen kiittänyt häntä antamalla kaiken kentällä. Minulle Simeone on fundamentaalinen osa Atléticoa.

Koke neuvotteli Málagan kanssa lainasopimuksesta, kun Atlético palkkasi Simeonen päävalmentajakseen. Simeone esti oman kasvatin aikeet ja lupasi hänelle suuren roolin Atléticossa. Marca tiedusteli, onko Koke kiittänyt Simeonea siitä, ettei luotsi päästänyt pelaajaa lähtemään lainalle.

– Totta puhuen en ole koskaan suoraa kiittänyt häntä, mutta mielestäni olen tehnyt sen kentällä. Olen vakuuttunut siitä, että Simeone on ylpeä siitä, miten se poika, johon hän luotti heti alusta saakka on tehnyt vuosien ajan näin paljon töitä, uhrauksia ja ollut valmis kuolemaan hänen ja joukkueen puolesta. Mielestäni se on oikea tapa osoittaa kiitollisuutta.